mix

Gaming İstanbul 2017 sona erdi

Bu sene ikincisi düzenlenen Gaming İstanbul, dört gün boyunca ağırladığı 83 bin ziyaretçinin ardından dün itibariyle kapılarını kapattı. Yerli ve yabancı 83 firmanın katılım sağladığı fuarda yeni oyun teknolojileri ziyaretçilere sunulurken, amatör oyun geliştiricileri kitlelere ulaşma imkanı yakaladı ve espor kanadında çok sayıda etkinlik ve turnuva gerçekleştirildi.

Fuar süresince düzenlenen turnuvalarda Gamecell öne çıkarken, farklı şirketlerin farklı oyunları da rekabetçi tarafını ziyaretçilere ve seyircilere tanıtma fırsatı buldu. Yükselme Ligi takımlarının katılımıyla dikkat çeken Gamecell League of Legends turnuvasının finali GIST ana sahnede oynandı. Toplam 14,000 dolar ödül havuzuna sahip olan turnuvanın Bo5 formatında oynanan finalinde önümüzdeki yıllar için potansiyeli yüksek bir takım olarak görülen Team Cappadocia, TŞL’deki yerini Galatasaray’a veren Victorious Ace’i 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Yine Gamecell’in EA Sports ile birlikte organize ettiği ve toplam 15,000 TL ödül havuzuna sahip FIFA turnuvaları da Gaming İstanbul’da oynandı. Ertem Şener ile Ahmet Çakar’ın sunduğu Xbox ve PS4 finalleri neticesinde şampiyon olan isimler belli oldu. Her iki konsolda da finale çıkma başarısı gösteren WolborQ, her iki konsolda da finalde 3-2 mağlup olarak ikinci oldu. Xbox turnuvasını RRRiv9, PS4 turnuvasını ise Aniva7 kazandı. Yine Gamecell’in Vainglory turnuvası da 4,000 dolar ödül dağıtırken, finalde IX Legion’ı 3-1 ile geçen Team Kebab şampiyon oldu.

Bunun dışında ilk gün Netmarble’ın düzenlediği Wolfteam turnuvası, güçlü espor organizasyonlarının katılımıyla gerçekleşti. Dark Passage, HWA Gaming, 1907 Fenerbahçe ve Game Sultan’ın mücadele ettiği Wolfteam turnuvasında finalin ismi Dark Passage ile Game Sultan oldu. Başa baş giden mücadelenin sonlarına doğru hız arttıran Game Sultan finalden mutlu ayrıldı ve 7,500 TL’lik ödülü kazandı.

Türkiye’ye mobil MOBA oyunu Strike of Kings ile güçlü bir giriş yapmak isteyen Tencent de Gaming İstanbul’da büyük bir stand kurarak oyuncularla buluştu. Dört gün boyunca sürekli düzenlenen Strike of Kings turnuvaları ile toplamda 120,000 TL ödül dağıtan Tencent, lansman için hali hazırda sadece Android’de bulunan oyunun tüm karakter ve skin’lerini Türk oyunculara iki hafta ücretsiz kıldı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir