mix

Bahçeşehir Üniversitesi espor bursu verecek

Dünyada örneklerine sıklıkla rastladığımız espor bursu, Riot Games ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığıyla ülkemizde de verilmeye başlanacak. Şampiyonluk Ligi ve Yükselme Ligi’nde profesyonel espor kariyerine devam eden oyuncular ile geleceğinde espor ile ilgili alanlara yönelmek isteyen başarılı öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 2017-2018 dönemi itibariyle %100’e varan oranlarda eğitim bursu alabilecek.

Bugün Bahçeşehir Üniversitesi’nde Kaan Kural’ın sunumu ve Bahçeşehir Üniversitesi Genel Sekreteri Ziya Alpay, EMC Yönetici Ortağı Serhat Bekdemir ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit’in yorumlarıyla düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurulan Türkiye’nin ilk espor bursu, ülkemizdeki espor sahnesi için muhteşem bir gelişme niteliğinde. Hali hazırda esporun birçok alanında dünyada ilklere imza atan Türkiye’nin sektörün eğitim tarafında da öncü ülkelerden biri olması, hâlâ yeni yeni büyüyen esporun ve bu alana yönelmek isteyen gençlerin önünü açacak.

Yeni nesil haricinde hâlâ sektörün profesyonel anlamda ciddiye alınmadığını göz önünde bulundurursak, esporda başarılı oyuncuların maddi değeri 40,000 TL’ye kadar çıkabilen eğitim bursu alması kamuoyundaki bakış açısını da değiştirecek. Bahçeşehir Üniversitesi ile Riot Games, ortak staj ve sertifika programları düzenleyerek başarılı oyuncuların akademik anlamda da güçlenmesini sağlayacak.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin sağlayacağı espor bursu, yalnızca oyunculara değil, espor ekosisteminde varlığını sürdüren Twitch yayıncıları, turnuva hakem ve organizatörleri, sosyal medya uzmanları ile içerik yöneticilerine de sağlanacak. Sertifika programlarıyla Bahçeşehir Üniversitesi espor ekosistemi içerisinde shoutcaster ve spikerlik, diksiyon eğitimi, turnuva hakemliği ve yönetimi, espor iş yönetimi, koçluk ve menajerlik eğitimleri sağlayacak.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, toplantı sırasında yaptığı konuşmada ülkemizin bu sefer geri kalmayacağını vurgularken, “Yapacağımız faaliyetlerle dünyanın sayılı üniversitelerinden biri haline gelerek Türkiye’nin bu alanda dünyada söz sahibi olması için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki dönemlerden itibaren espor alanında programımıza dersler ekleyeceğiz,” dedi.

Kısa süre önce Riot Games Gelişmekte Olan Ülkelerden Sorumlu Direktör pozisyonuna getirilen eski ülke müdürümüz Hasan Çolakoğlu ise, “Bahçeşehir Üniversitesi’nin sağlayacağı bu espor bursu ile geleceğin esporcuları için gerçekten yüreklendirici bir yatırıma imza attığını düşünüyoruz. Bu gelişme, Türkiye’de gelecekte uluslararası turnuvalarda başarı sağlayacak yeni esporcuların yetişmesi ve ülkemizi başarıyla temsil etmeleri açısından milat niteliğindedir,” açıklamalarında bulundu.

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit de, “Bahçeşehir Üniversitesi’nin espora hem akademik kulüp, hem burs, hem de kurumsal odaklı sahip çıkışı, Türkiye’nin espor geleceğini etkileyecek önemli bir faktör. Dünyanın birçok yerinde kampüsü bulunan büyük bir akademik kurumun espor dünyasına bu denli içten bir katkı sağlaması ve ‘işin içinde’ olması, Riot Games olarak bizler için de şüphesiz önemli bir gelişme,” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin espor bursu sağlayacak olması, Türkiye’de esporun geleceğine yönelik yapılan en önemli yatırım konumunda. Bizler için de oldukça sevindirici olan bu gelişme ile önümüzdeki yıllarda uluslararası sahnede gelecek başarıları heyecanla bekliyoruz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir