League of Legends League of Legends Haberleri

Riot çalışanı, ünlü yayıncı Tyler1’a hakaret ettiği için işinden oldu

League of Legends’ın en büyük topluluğuna sahip Reddit’in Discord kanalında ünlü yayıncı Tyler1’a hakaret eden ve ardından büyük bir dramaya sebep olan Riot çalışanı Sanjuro, resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen bu davranışından ötürü işinden oldu.

Kuzey Amerika’daki LoL topluluğunun bilinen isimlerinden Tyler1 uzun bir süredir cezalıydı. Yayıncı sadece Draven oynamasıyla ve toksikliği ile biliniyordu. Tüm bu nedenlerden dolayı Riot Games tarafından süresiz ceza alan Tyler1 ise son dönemlerde davranışını ve kamu imajını düzelterek değiştiğini herkese gösterdi. Yine de yayıncının toplulukta farklı görüşlere neden olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Sadece Draven oynayıp her maç toksiklik yapmasına rağmen Tyler1’ı izlemesinin keyifli olması da bu davranışları bazı oyuncuların kabul edilebilir algılamasına neden oluyor.

Riot tarafında da sevilmediği bilinen Tyler1’a ise geçtiğimiz gün Reddit’in resmi Discord kanalında şirket çalışanı Sanjuro ağır hakaretlerde bulundu:

[su_quote]Tyler1 lanet bir cüceye benziyor. Açıkçası kokain doz aşımından ya da aldığı steroidlerin sonucu testis kanserinden ölürse üzülmem. Hatta iyi olur.[/su_quote]

Riot Games’in çalışanlarının kamu imajına ne kadar dikkat ettiğini daha önce de görmüştük. Bu skandal patlak verdikten sonra Reddit‘te gelip kendisini savunan Sanjuro, sözlerin tamamıyla kişisel görüşü olduğunu ve şirket ile herhangi bir alakası olmadığını söyledi. Ardından ise durumu daha da kötüleştirdiğini anlayan Sanjuro, sözlerinden ötürü herkesten özür diledi.

Bu gelişmelerin ardından Sanjuro’nun şirketten atıldığı konuşuluyor. Riot’ın Sanjuro’nun pozisyonu için iş ilanı açması da bu iddiayı güçlendiriyor. Tyler1 ise tüm bu yorumlara büyük bir olgunlukla cevap vererek çalışana karşı herhangi bir kötü niyet taşımadığını belirtti.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir