League of Legends League of Legends Haberleri Worlds 2017

Worlds 2017’de ikinci gün karşılaşmaları tamamlandı

Worlds 2017 heyecanı ikinci gün maçlarıyla tam gaz devam etti ve yine çok heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.

İkinci günün ilk karşılaşması aynı zamanda D grubunun da açılış karşılaşmasıydı. Tayvan şampiyonu Flash Wolves ile Kuzey Amerika Şampiyonu TSM’in mücadelesi nefes kesti. Erken safhada öne geçen ve pek çok avantajı elde etmeyi başaran Flash Wolves’u durduran yegane şey Hauntzer’ın müthiş Gnar performansıydı. Yaptığı güzel oyunlar ve özellikle de 39. dakikada attığı harika ultiyle takımını ipten aldı. Geç aşamayı çok daha iyi oynayan TSM bu karşılaşma sonucunda Worlds 2017’e galibiyetle başladı.

Günün ikinci karşılaşmasında Team WE ile Misfists kozlarını paylaştı. Team WE, henüz ilk dakikalardan kontrolü eline aldı ve kartopu etkisini başlattı. Xiye’nin 6/0/0’lık LeBlanc oyunuyla devleştiği, Mystic’in de agresif Xayah performansıyla göz doldurduğu maç yalnızca 26 dakika sürdü. Rakibine bir dakika bile nefes aldırmayan WE, turnuvaya rahat bir galibiyetle başladı.

Sırada Avrupa ve Kuzey Amerika’nın düellosu vardı. Fnatic ve Immortals’ın kapışması tam 51 dakika sürdü. Oyun bir o tarafa bir bu tarafa gitti ve adeta nefes kesti. Neredeyse herkesin çok iyi oynadığı karşılaşmada en çok öne çıkan isim Rekkles’tı. Twitch’le 49. dakikaya kadar ölmeyen ve 6 kill alan oyuncu bu dakikaya dek muhteşem bir performans sergiledi. Ancak sonrasında yaptığı tek bir hata bütün oyunu bitirdi. Pobelter’ı önde yakaladığını düşünüp görüşü olmadığı hâlde ileri doğru sıçrayan Rekkles, bir anda IMT oyuncularının arasında kaldı ve anında haritadan silindi. Yapılan bu tek hata da IMT’nin maçı kazanmasıyla sonuçlandı.

Dördüncü karşılaşmada dünün en çok konuşulanı takımı Gigabyte Marines ile Kore Şampiyonu Longhzu karşılaştı. GAM, seçim yasaklama ekranında Mordekaiser tercihinde bulundu ve yeni bir sürprizin sinyallerini verdi. Ancak bu sürpriz, kısa sürede kötü bir süprize dönüştü. Rakibinin her oyununu çok iyi okuyan ve haritadaki tüm görevleri eze eze alan Longhzu, kısa sürede Gigabyte Marines’i mağlup etti ve ikinci galibiyetini aldı.

Vadiye inen bir sonraki ikili Cloud9 ve AHQ oldu. Dün EDG’yi mağlup etmeyi başaran AHQ, bugün hiç varlık gösteremedi. Cloud9 ise gruptan çıkabilecek güçte olduğunun sinyallerini verdiği maçta rakibine çok zor anlar yaşattı. C9’ın oyunlarına cevap veremeyen AHQ oyundan giderek düştü. Özellikle Sneaky ile Contractz’in öne çıktığı maçı kazanan C9 ilk galibiyetini aldı.

Worlds 2017’de ikinci günün son karşılaşması okullarda ders niteliğinde öğretilebilecek bir maçtı ve konusunun da “Asla pes etme” olduğu açıktı. Çin devi EDG ile son şampiyon SKT’nin mücadelesinde izleyen herkes yaşanabilecek tüm duyguları yaşadı. Oyuna çok hızlı başlayan ve Faker’ı arka arkaya öldürüp oyundan düşürmeyi başaran EDG altın farkını da giderek açmaya başladı. Rakip kuleleri bir bir indirip bir de inhibitör açan Çin şampiyonu maçı kazanmaya çok yakındı. SKT adına ise her şey bitmiş gibi görünüyordu, hatta editörlerimiz mağlubiyet yazılarını bile hazırlamıştı. Altın farkının 10 bin, skorların 9-0, kulelerin 7-2 EDG lehine olduğu 29. dakika sırasında orta koridorda çıkan takım savaşında dillere destan bir wombo kombo yapan SKT, tüm dezavantajlarına rağmen bu savaştan 4 skor skor alıp kimseyi kaybetmeden çıkarak neden dünyanın bir numarası olduğunu herkese hatırlattı. Bu savaşın ardından oyunun tüm ibrelerini kendi yönüne çeviren SKT, kaybettiği şeyleri bir bir geri aldı. Tüm SKT oyuncularının özellikle mental anlamda harika bir dayanıklılık örneği gösterdiği karşılaşma 44. dakikada son dünya şampiyonunun galibiyetiyle sonuçlandı. Maçı izlemeyen okuyucularımızın özellikle kombo anını izlemesini şiddetle öneririz.

Worlds 2017’nin ikinci gününde alınan sonuçlar şu şekilde:

  • Flash Wolves 0-1 TSM
  • Team WE 1-0 Misfits
  • Immortals 1-0 Fnatic
  • Longhzu Gaming 1-0 GIGABYTE Marines
  • ahq e-Sports club 0-1 Cloud9
  • Edward Gaming 0-1 SK telecom T1
Mütercim Tercümanlık öğrencisi, Overwatch ve League of Legends takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir