League of Legends League of Legends Haberleri

Dignitas, Team Envy ve Phoenix1’ın NA LCS franchising başvuruları reddedildi

2018 yılında franchising sistemine geçecek olan NA LCS’te önümüzdeki yıl mücadele etmeyecek olan takımlar yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. ESPN’in haberine göre Dignitas, Team Envy ve Phoenix1’ın başvuruları Riot Games tarafından reddedildi.

Önümüzdeki yıl NA LCS’te büyük değişiklikler olacak. Franchising sistemi ile daha stabil bir konuma geçmek isteyen Riot Games, geçtiğimiz aylarda takımların başvurularını elemekle ilgileniyordu. Söylentilere göre lige yüzün üzerinde başvuru yapıldı. ESPN’in haberine göre ise 2018’de ligin önemli parçalarından Dignitas, Team Envy ve Phoenix1 olmayacak.

Bu kadar çok yatırım ve yeni takım söylentilerinin arasında Phoenix1’ın kabul almayacağı tahmin ediliyordu. Fakat Dignitas ve Team Envy herkes için sürpriz oldu. NBA takımlarından Philadelphia 76ers tarafından satın alınan Dignitas, geçtiğimiz mevsim oldukça iyi bir sezon geçirmiş ve kurduğu kadro ile League of Legends’a yatırım yapmaya ne kadar eğilimli olduğunu kanıtlamıştı. Öte yandan Team Envy ise çok daha büyük bir sürpriz oldu. Son olarak 35 milyon dolarlık bir yatırım alan organizasyonun bu parayı Overwatch Ligi ve NA LCS franchising’i için harcayacağı tahmin ediliyordu.

Riot Games tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Fakat bu üç organizasyonun lig dışı kaldığını düşünürsek önümüzdeki sene en az üç yeni takımı izleme ihtimalimizin yüksek olduğunu belirtelim. Ayrıca bu takımların League of Legends’tan çekilmesi ise birçok yetenekli oyuncunun free agent olmasına da neden olacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir