League of Legends League of Legends Haberleri

CLG, Cloud9, Liquid ve TSM’in NA LCS franchising başvuruları kabul edildi

Önümüzdeki yıl franchising sistemine geçecek olan NA LCS’te mücadele edecek takımlar belli olmaya devam ediyor. ESPN’in haberine göre OpTic Gaming’in ardından ligin köklü takımları Team SoloMid, Team Liquid, Counter Logic Gaming ve Cloud9’ın franchising başvuruları da kabul edildi.

Geçtiğimiz aylarda ligin franchising sistemine geçeceğini duyuran Riot Games, başvuruları son birkaç aydır eliyordu. Söylentiler şirketin önünde 100’ün üzerinde başvuru olduğunu söylerken transfer döneminin açılmasına kısa bir süre kala ligde yer alacak takımlar da yavaş yavaş belli oldu. Golden State Warriors’un sahibi ligde yer satın alırken OpTic Gaming’in de başvurusu kabul edildi. Bununla beraber Envy, Dignitas ve Phoenix1 ise önümüzdeki yıl NA LCS’te yer almayacak. Herkes hali hazırda geçtiğimiz mevsim ligde oynayan hangi takımların başvurularının kabul edileceğini konuşuyordu. Büyük bir sürpriz olmadı ve ESPN, TSM, TL, CLG ve C9’un NA LCS 2018 sezonunda yer alacağını paylaştı.

Team SoloMid, Team Liquid (eski adı ile Team Curse) ve Counter Logic Gaming’in LCS’in kurulmasından bu yana ligde yer aldığını belirtelim. Cloud9 ise yaklaşık altı ay sonra bu takımlara katılmış ve Kuzey Amerika’nın en başarılı organizasyonlarından birisi olmuştu. Bilindiği üzere CLG şirketin büyük bir hissesini Madison Square Garden’a satmıştı. Team Liquid ise aXiomatic aracılığıyla çoğunluk hissesini satarak yatırım almıştı. Cloud9’ın da 2017 yılında 28 milyon dolarlık bir yatırım aldığı biliniyor. Bu takımlar arasında herhangi bir yatırım almayan tek organizasyonun ise TSM olduğunu söyleyelim. Amerika’nın en başarılı ve köklü organizasyonu olan TSM’in önümüzdeki aylarda küçük bir hissesi için yatırım arayacağı da belirtiliyor.

Şu anda franchising’de yer alması kesin olan ekiplerin TSM, CLG, TL, C9, Optic ve Warriors olduğunu söyleyelim. DIG, NV ve P1’in başvuruları reddedilirken IMT, EF ve FLY’ın başvurularının sonucu ise bilinmiyor.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir