League of Legends League of Legends Haberleri

EU LCS 2019 yılında franchising sistemine geçiyor

NA LCS’in önümüzdeki mevsimden itibaren geçiş yapacağı franchising sistemini gelecek yıldan itibaren EU LCS de uygulamaya koyacak.

Büyük pazarlıklar, başvurusu sürpriz şekilde reddedilen takımlar ve topluluğu oldukça heyecanlandıran NBA takımlarının katılımından sonra NA LCS’te franchising sisteminin temelleri atılmış oldu. Bugün resmi sitede paylaşılan 2018 ve sonrasını konu alan yazıda EU LCS için de franchising sisteminin planlandığı topluluk ile paylaşılmış oldu. 2018’deki geçiş döneminin ardından 2019 yılında yeni sisteme geçilmesi beklenen EU LCS için geçtiğimiz dönemde “dört bölgeye ayırma ve takım sayısını artırma” kararı verilmişti. Riot Games gerek lojistik problemler gerekse EU LCS takımlarının tepkileri sebebiyle bu fikirden geri adım attı. Bilindiği üzere Fnatic, G2, Misfits ve Splyce gibi takımlar NA LCS için başvuru yapınca EU LCS’te bir süre sular durulmamıştı. Ardından PSG’nin gelir dağılımında gördüğü sıkıntılar sebebiyle League of Legends faaliyetlerini durdurması da oldukça ses getirdi.

2019 yılında uygulamaya konacak sistem için takım sayısı ve yer edinme fiyatları henüz belli değil. Aynı zamanda franchising sisteminin hazırlıkları çerçevesinde önümüzdeki dönemde mevsimler arası lig düşme/lig yükselme olmayacak. Bu sayede franchising hedefleyen takımlar daha uzun vadeli stratejileri korkusuzca yapabilecek. Bir diğer yeni gelişme ise yılda iki kere tüm Avrupa’yı kapsayacak şekilde düzenlenecek turnuvalar ile genç yeteneklere fırsat verilecek olması. Bu özel turnuvanın detaylarını Riot Games tarafından paylaşıldıkça sizlere iletiyor olacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir