League of Legends League of Legends Haberleri Worlds 2017

Worlds 2017 Şampiyonu Samsung Galaxy oldu

Tarih tekrar yazıldı ve Samsung Galaxy, üç yıldır süren SK Telecom T1 hükümdarlığını yıkarak Worlds 2017 şampiyonu oldu. Takım ayrıca SKT dışında birden fazla Worlds kupası kaldıran ikinci takım ünvanını da elde etti.

Büyük bir çekişmeye sahne olan Worlds 2017, bugün oynanan SKT-SSG final serisi ile tamamlandı. Grup aşamasından itibaren sürprizlerle dolu bir turnuva olan Worlds, aynı zamanda bir ilke de ev sahipliği yaptı. Şu ana kadar turnuva tarihinde hiç seri kaybetmeyen SKT ilk defa SSG’ye yenildi. Dahası SSG’nin playoffun başlangıcından şampiyon olana kadar toplam 10 maç oynadığını ve sadece 1 defa kaybettiğini de eklemek gerekiyor.

Serinin ilk karşılaşmasında SSG’nin erken oyunu mükemmel bir şekilde domine ederek galibiyete uzandığını gördük. Tamamıyla makro oyun odaklı geçen karşılaşmada toplamda 5 skor çıkarken SKT rakibinden sadece 1 kule almayı başardı. Sadece bu bile serinin SKT için ne kadar zor geçeceğinin göstergesiydi. İkinci maçta ise SKT bir kez daha MSF cosplay’i yaptı ve üst koridora Yasuo aldı. Bu elbette Gnar’a yapılan bir karşı seçim olsa da Yasuo’nun işlevsizliği takım savaşlarında SKT’ye çok zarar verdi. Buna karşın Gnar’ın takım savaşı gücü ise ejder etrafındaki savaşta da gördüğümüz gibi erken oyunu kaybeden SSG’ye geri dönüş imkanı yarattı. SSG ilk maçta makro oyunla alt ettiği SKT’yi ikinci maçta takım savaşı mekanikleri ile alt etmeyi başardı ve 2-0 öne geçti.

Son karşılaşma da aslında ikinci maça benzerdi. Desteğe Leona’yı tercih eden SKT, orta koridora ise Karma’yı aldı ve ormanda Blank-Peanut değişikliğini gerçekleştirdi. İlk 10 dakikada takım arkadaşlarına baskınlarıyla skor kazandıran Blank takımı toparlamış gibi gözükse de Bang’in korkunç bir maç çıkardığını söylemek gerekiyor. Birden fazla Ruler’ı Tristana ultisiyle takım savaşı dışına iten oyuncu, Baron önünde Cho’Gath’a çok kötü bir şekilde yakalanarak SSG’ye gereksiz avantajlar sağladı. SSG ise oyun dengelendiği gibi kontrolü eline aldı ve SKT’nin Nexus’unu yıkarak Worlds 2017 Şampiyonu oldu.

SKT’de Faker yine oldukça iyi oynamasına karşın üçüncü maçın son anlarında Sıçra’sı yokken yakalanarak serinin ve şampiyonluğun kaybedilmesine neden oldu. Bununla beraber Bang ve Wolf korkunç bir seri geçirdi. İkinci maçta da Ejder pitine Varus ile girerek Ambition’ı öldürmeye çalışan fakat bunun yerine ölen Bang, turnuvanın en kritik maçlarında birçok önemli hata yaptı. Samsung Galaxy takımında ise serinin de MVP’si seçilen Ruler harika bir maç çıkardı. Özellikle Xayah ile korkusuz bir şekilde takımın önünde duran oyuncuyu CoreJJ de çok iyi bir şekilde destekledi. Sahnenin en veteran oyuncularından olan Ambition ise ilk defa büyük bir turnuvada şampiyonluğa erişti. Oyuncu son olarak 2012 OGN Bahar Mevsimi şampiyonu olmuştu.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir