League of Legends League of Legends Haberleri

LPL’de konferanslar belli oldu

League of Legends sahnesinin beş büyük liginden biri olan LPL’de bundan böyle normal sezon konferans sistemiyle oynanacak. 2018’de hangi takımların hangi konferansta yer alacağı belli oldu.

Espor dünyası büyüdükçe turnuva formatları geleneksel sporlara daha da yaklaşıyor. LPL’de bundan böyle lig aşaması NBA’deki gibi doğu ve batı konferanslarında yer alan takımlar arasında oynanacak. Bazı takımların lokasyonları sebebiyle bulunduğu konferans kesin olsa da, dağılım kuraya ve güç dengelerine göre yapıldı. Geçtiğimiz mevsim final oynayan EDward Gaming ile Royal Never Give Up, Tier 1’da kendilerine yer buldu ve EDG Batı Konferansı’na giderken, RNG de Doğu Konferansı’nın yolunu tuttu.

Listenin sol tarafında yer alan takımlar Batı, sağ tarafında yer alan takımlar ise Doğu Konferansı’nda mücadele edecek.

Geçtiğimiz mevsim ligi tamamladıkları duruma göre sıralanan takımlar, konferanslara da sırayla dağıtıldı. Ancak bulundukları şehre göre üç takım kurasız birer konferansa yerleştirildi. Bu takımlardan OMG ve West Snake Batı Konferansı’na gönderilirken, LGD Doğu Konferansı’na yerleştirildi. Son olarak şunu da hatırlatalım ki hali hazırda 14 takımın bulunduğu LPL, alt ligden her sezon gelen ekiplerle 20 takıma tamamlanacak ve bu şekilde devam edecek.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir