League of Legends League of Legends Haberleri

Piglet, Clutch Gaming Akademi takımına transfer oldu

Uzun bir süredir Team Liquid’de yer alan Piglet, ESPN’in haberine göre NA LCS’in yeni takımlarından Clutch Gaming’in Akademi takımına transfer oldu. 

Riot Games 2018 yılından itibaren uygulanacak franchising sistemine göre NA Yükselme Ligi kaldırılmış ve bunun yerine Akademi Ligi’ni kurmuştu. NA LCS’te mücadele eden her takımın bir Akademi takımı da bulunmak zorunda. Bu lig ile ilgili çok detaylı bir açıklama olmasa da organizasyonlar kadrolarını tamamladı. NBA’de yer alan Houston Rockets’ın League of Legends takımı olan Clutch Gaming de bu organizasyonlardan birisi. ESPN’e göre CG’nin Akademi kadrosu şu şekilde:

  • Üst koridor: Maxtrobo
  • Orman: Moon
  • Orta koridor: Sun
  • Nişancı: Piglet
  • Destek: Vulcan

Sezon 3’te SK Telecom T1 ile Worlds şampiyonluğu yaşayan oyunculardan Piglet, 2014 yılında NA LCS’e gelmiş ve Team Liquid’e transfer olmuştu. Burada iki yıl oynayan fakat bir türlü eski performansını yakalayamayan Piglet, 2017 sezonu sonunda iddialı transferler gerçekleştiren ekipten ayrıldı. Oyuncunun bir sonraki durağı çokça merak ediliyordu. Piglet’in Kore’ye döneceği dedikoduları ortaya atılsa da bu tahminler gerçekleşmedi. Kuzey Amerika organizasyonlarının franchising’den ötürü yüksek maaşlar dağıtıyor olmasının Piglet’in Amerika’da kalmasında önemli bir rol oynadığı da söyleniyor. Artık bir veteran sayılan yıldız nişancının kendisini bir kez daha kanıtlaması gerekiyor.

Takımın geri kalanında ise tanıdık simalar bulunuyor. Maxtrobo, Sun ve Vulcan daha önce çeşitli organizasyonlarda yer almıştı. Öte yandan ormancı Moon ise 2017 yılını FlyQuest’te geçirmiş ve oldukça iyi bir performans sergilemişti.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir