mix

Bahçeşehir Üniversitesi ve ASUS, esporda işbirliği anlaşması imzaladı

Espor özelinde Türkiye’nin en aktif okulu Bahçeşehir Üniversitesi, bilgisayar sektörünün devlerinden Asus ile iki senelik işbirliği anlaşmasına imza attı.

Bilindiği üzere Bahçeşehir Üniversitesi dönemin en formda takımı SuperMassive’e isim sponsoru oluşu ile espor camiasındaki gençlerin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Son dönemde vermeye başladıkları esporcu, espor yayıncısı, espor organizatörü gibi bursları da Türkiye’de ekosistemin faydasına olan hamleler arasında rahatlıkla sayabiliriz. Bahçeşehir Üniversitesi, kendileri ile aynı vizyonda ve elbette daha geniş çaplı espor destekçilerinin başında gelen; SKT T1, Ninjas in Pyjamas gibi takımların da sponsoru Asus ile yeni bir anlaşma imzaladı. Bugün bizim de katıldığımız bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılan işbirliği iki yıllık bir süreyi kapsıyor. Buna göre Asus’un Republic of Gamers (ROG) markası, iki yıl boyunca Bahçeşehir Üniversitesi’nin espor kulübü BAU eSports’un sponsoru olacak. Asus, Bahçeşehir Üniversitesi’nin tüm takımları için sınırsız ekipman desteği sağlayacak olmasının yanında, bugün basına tanıttığı yeni espor laboratuvarı ile de oyuncular için konforlu bir ortam yaratacak.

Önümüzdeki dönemde Üniversite Ligi’nde mücadele edecek olan BAU eSports ve hafta sonu vadiye inecek BAUSupermassive’in de tam kadro katıldığı toplantıda Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Enver Yücel de söz aldı. Esporun ve beraberinde yarattığı sektörün içinde bulunduğumuz dijital kuşağın vazgeçilmezlerinden biri haline geldiğini belirten Yücel, “Bahçeşehir Üniversitesi olarak esporu diğer spor dalları gibi görüyor ve destekliyoruz,” açıklamalarında bulundu. Yücel’in labarotuvar sunumu esnasında “gösteri maçı” niteliğindeki kısa Dr. Mundo performansı da League of Legends takip eden basın mensuplarından alkış aldı. Aynı anlarda odadaki bilgisayarların başında olan Zeitnot, Stomaged, GBM ve SnowFlower ise sahneye çıkmalarına iki gün kaldığını belli edercesine bugün başlayan LCK maçlarını takip ediyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir