League of Legends League of Legends Haberleri

Riot Games çalışanına sözlü tacizde bulunan Locodoco kovuldu

Golden Guardins, koç Locodoco’yu canlı yayında röportajı öncesi Riot Games’in kadın bir çalışanına sözlü tacizde bulunması sebebiyle takımdan kovdu.

League of Legends profesyonel sahnesi Kuzey Amerika’daki taciz skandalıyla çalkalanıyor. Golden Guardians’ta koç pozisyonunda bulunan Choi “Locodoco” Yoon-seop, maç sonrası röportaj vermeye hazırlandığı sırada Riot Games’in bir kadın çalışanına sözlü tacizde bulundu. Söylenen sözün ne olduğu açıklanmamakla birlikte, hem Riot Games hem de Golden Guardians davranışın uygunsuz olduğunu belirtti. Bu durumun ardından hemen düğmeye basan takım yönetimi, koçun iki haftalık çalışma süresinin ardından takımdan kovulduğunu açıkladı.

Golden State Warriors’ın yeni sezonda NA LCS’ten franchising alması sonrası kurulan Golden Guardians, Hai, Lourlo, Contractz, Matt ve Deflty’yi transfer ederek nispeten iddialı bir kadro kurmuştu. İlk hafta ligin bir diğer yeni takımı Clutch Gaming’e kaybeden ekip, sonrasında art arda aldığı yenilgilerle ligin dibine demir atmıştı. Cuma günü Locodoco’yu kovan Guardians’ın bu hamlesi de herhangi bir değişiklik yaratmadı. İlk gün TSM’e kaybeden ekip, dün gece de Team Liquid’e boyun eğdi.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir