League of Legends League of Legends Haberleri

Yükselme Ligi’nde ikinci hafta karşılaşmaları tamamlandı

Yükselme Ligi’nde heyecan devam ediyor. İkinci hafta oynanan altı karşılaşmayla tamamlandı. Gün sonunda Beşiktaş liderliğin pekiştirirken alt sıralarda işler tamamen karıştı.

Beş hafta sürecek heyecanda yolu neredeyse yarıladık. Beşiktaş beklenildiği gibi lige damgasını vurdu ve ilk haftalardan üstünlüğü kabul ettirdi. İkinci haftanın sonuçları ve puan tablosu şu şekilde oluştu:

  • Macro Maniacs 1 – 0 Team Cappadocia
  • Team Cappadocia 1-0 Macro Maniacs
  • P3p Esports 0-1 Beşiktaş
  • Beşiktaş 1-0 P3P Esports
  • OyunHizmetleri 0-1 Çilekler
  • Çilekler 0-1 OyunHizmetleri

Zirvenin Sahibi: Beşiktaş

Beşiktaş bu hafta sırtını tamamen genç nişancısı Luger’e yasladı. Kaynaklar ona ayrıldı, hasar ondan geldi. Luger de bu sorumluluğun altından kolayca kalktı. Takım P3P Esports karşısında iki rahat oyun geçirdi ve toplamda dördüncü galibiyetine ulaştı. Macro Maniacs’ın puan kaybı Beşiktaş’ı zirvenin tek sahibi haline getirdi. Geçen iki haftada en temiz oyunların ve en kolay galibiyetlerin yegane sahibi Beşiktaş’tı.

Beşiktaş’ın Vadi’ye yansıttığı karakter “farklılıklara açık” şeklinde yorumlandı. Naehyun’un meta dışı şampiyon tercihleri ve Hioss’un üst koridor Vladimir’e verdiği önem ekibi ilk haftada bir adım öne çıkaran unsurlar oldu. Özellikle alt koridor ikilisinin Dizginsiz Büyük Kitabı rününde maksimum verim sağlaması takım adına büyük bir artı olarak değerlendirildi. Beşiktaş kağıt üzerinde oldukça güçlü bir takım. Geri kalan dört karşılaşmada bu gücün kağıt üzerinde kalmayacağını, Vadi’de dominant bir performans çizeceklerini kanıtladılar. Arkalarına aldıkları bu rüzgarla Şampiyonluk Ligi yolunda emin adımlar atmaya devam edecekler.

Heyecan Uyandıran: Team Cappadocia

CAP haftaya kritik bir oyuncu değişikliği yaparak başladı. Yerli oyuncu Kseaz yedek pozisyonuna çekildi ve Litvanyalı Saulius takımın yeni orta koridoru oldu. Saulius gelip de harikalar yaratmadı aslında. Fakat takımın karar mekanizması ve uyumunda gözle görülür bir iyileşme vardı. Özellikle Macro Maniacs’a karşı oynadıkları ilk karşılaşmada adeta Şampiyonluk Ligi seviyesinde bir erken oyun geçirdiler. Hemen hemen her şeyi harika yaptılar, kusursuza yakın oynadılar. Fakat tecrübesizlik kendini geç oyunda gösterdi. Üç inhibitörü  düşürmesine karşın bir türlü oyunu kapatmayı başaramayan CAP, en nihayetinde LongB tarafından cezalandırıldı. Gün sonunda takım iki galibiyete rahatça ulaşabilecekken tek zaferle yetindi.

Team Cappadocia için tecrübesizlik kilit bir kavram. Takım oyuncuları neyi nasıl yapacaklarının bilincinde. Fakat oyunda işler kötü gittiğinde sakin kalmayı pek de başaramıyorlar. Bu panik havasını kırıp, tecrübesizliğin verdiği handikapları aşabildiklerinde onların galibiyetlerine daha fazla şahit olabileceğiz.

Geride Kalanlar

Macro Maniacs ilk haftayı kayıpsız geçse de belli başlı sıkıntıları olduğu ortadaydı. Ormandan beklenilen verim alınamıyor ve erken oyunda yeterince agresif olunamıyordu. Sıkıntılar bu hafta daha net biçimde göründü. McM mutlak favori olarak girdiği haftada sıfır çekme tehlikesi yaşadı. Koreli oyuncuların performansına dair pek çok soru işareti var. McM geç olmadan yumuşak noktaları güçlendirmek adına kolları sıvamalı.

Her takıma dair dile getirebilecek bir iki güzel nokta var. Fakat P3P Esprots adına tabloda aydınlık kısım bulmak oldukça zor. Dörte sıfır yaptılar ve tehlike çanları onlar için çalıyor. Kötü gidişe dur denmezse bir mevsim önce Şampiyonluk Ligi’ndeki yerini kaybeden ekip, Yükselme Ligi’nde de tutunamayacaktır.

Haftanın son karşılaşmaları Çilekler ile OyunHizmetleri’ni karşı karşıya getirdi. İlk karşılaşmada Maxi ve Splendor’un ekstra oyunları Çilekler’in haftaya galibiyetle başlamasını sağladı. Geçen haftadaki tutuk performansının ardından bu galibiyet CLK için umut vericiydi. OyunHizmetleri’yse kötü gidişe oldukça zor bir şekilde dur diyebildi. OHM’nin ilk haftaki bahanesi kabul edilebilirdi; Beşiktaş karşısında durmanın bir imkanı yoktu. Fakat Rawbin IV ve P1noy’un tutuk performansları bu hafta da devam edince takımın sıkıntıları daha net ortaya çıktı. Yabancı oyuncuları verimli kullanmak konusunda OHM yetersiz kalıyor. İlk oyunda Rawbin IV’in ortalam altı performansı eleştirilerin odağı olurken ikinci oyunda P1noy’un sorumluluk alıp takımına liderlik etmesi ilerleyen haftalar için umutları tazeledi.

Yükselme Ligi’nde lig aşaması beş hafta sürecek ve ilk dört sırayı alan ekipler YL Finalleri’ne adını yazdıracak. Üçüncü hafta karşılaşmalarıysa 13 Şubat Salı günü oynanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir