League of Legends League of Legends Haberleri

Zoe sonunda beklenen dengelemeyi alıyor

Orta koridor metasını adeta domine eden Zoe, sonunda 8.4 yamasında bir nerf alıyor. Şampiyonun Q, W ve E yetenekleri dengelendi. 

Çıktığı günden bu yana OP kalan ve son yama dışında hiçbir dengeleme almayan Zoe, doğal olarak orta koridor şampiyon havuzunun en önemli şampiyonu konumunda. Yüksek hasarı, kolay minyon temizlemesi ve kitle kontrolüyle “tek atabilmesi”, şampiyonun seçim yasaklama ekranından çıkamamasına neden oluyordu. Yasaklanmadığı zamanlarda ise Zoe’nin karşılaşmaları tek başına ele geçirdiğine şahit olduk. Şampiyonluk Ligi’nde BAUSuperMassive takımının orta koridor oyuncusu GBM’in şampiyon ile 1907 Fenerbahçe maçını neredeyse tek başına kazandırması, şampiyonun ne kadar kırık olduğunun güzel bir göstergesi.

Dün açıklanan PBE notlarında ise Zoe dengelemesi gördük. 8.3 yamasında şampiyonun Q yeteneği bekleme süresinde ufak bir dengeleme almıştı. PBE notlarında ise Q yeteneğinin minyon temizleme özelliği nerflendi. Uçarı Yıldız minyona isabet ettiğinde alan etkisi yaratıyor ve minyonları daha 5. seviyede temizlemeye başlıyordu. Şimdi ise bu etki bire düşürüldü. Yani minyon dalgasının arkasını temizlemek isteyen şampiyon, üçünü birden tek seferde öldüremeyecek.

Şampiyonun en özel yeteneği ise kuşkusuz W. Rakibin kullandığı büyüleri yerden alabilen Zoe, artık minyonlardan Işınlan toplayamayacak. Bu iyi oyuncularını etkilemeyecek olsa da oyuna belirli bir denge getirecektir.

Son olarak E yeteneği Hınzır Uyku Baloncuğu da bir nerf aldı. Oyundaki belki de en anlamsız özellik, şampiyonun E yeteneğini bir rakibe tutturduğunda bekleme süresinin belirli bir kısmını iade alması. Bunu kaldıran Riot Games, baloncuğun daha az kullanılmasıyla şampiyonun gücünü dengelemek istiyor.

Genel olarak yapılan değişikliklerin gecikmeli de olsa şampiyonu iyi oynayanlar ile kötü oynayanları ayıklayacağını söyleyebiliriz. İyi Zoe oyuncuları için değişen pek fazla bir şey yok.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

1 Comment

  • mehmet 23 Şubat 2018

    Riot yine aynısını yaptı, Ivern’de, Ekko’da yaptıkları gibi, karakteri dengeleyeceğiz diye öyle bir nerflediler ki oynanmaz duruma getirdiler. W ve E nerflerinde sıkıntı yok onlar dengeleme sayılır ama Q’nun hem taban hasarının hem de AP oranının düşürülmesi ağır bir nerftür orada iyi oynayan Zoe oyuncuları bile çok fazla zarar gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir