Dota 2

Dota 2 2015 sonbahar transfer dosyası

Profesyonel Dota 2 arenasında oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktık. Yeni Major sistemi ve beraberinde getirdiği “takımların kadrolarını belirli bir tarihe kadar kesinleştirme” zorunluluğu, rekabeti başka bir boyuta taşıdı. Frankfurt Major 2015‘i takip eden günlerde gelen kadro değişikliği haberleri; “transfer sezonu”nun sonuna yaklaşılırken büyük bir ivme kazandı. Biz de sizlere oldukça hakeretli geçen bu haftada olup biteni özetlemek istedik.

Yanlış Alarm! Fnatic’te Değişiklik!
Fnatic’in offlane/support oyuncusu Ohaiyo geçtiğimiz haftalarda kadroda değişiklik yapılmayacağını duyurmuş ve biz de sizlere bu gelişmeyi aktarmıştık. Ancak beklenilmeyen bir şey oldu ve Fnatic, bir çok hayranı olan tecrübeli Carry oyuncusu Black^ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Sürpriz ayrılık hakkında iki taraf da birbirleri hakkında övgü dolu sözler sarf ederken, ortak ağızla birlikteliğin kan uyuşmazlığı nedeniyle son bulduğunu ifade ettiler. Talibi bol Alman oyuncunun yeni adresi ise henüz belli değil. Fnatic’te ise Black^’ın boşluğunu koç ADTR geçici olarak dolduracak.

İsveç Kardeşliği Son Mu Buluyor?
Bir diğer sürpriz ayrılık haberi Alliance’tan geldi. Uzun zaman sonra tekrar “5 İsveçli”den oluşan kadrosyla mücadele eden Alliance, çıkışa geçerek önce WCA Açık elemelerini kazanmış sonra da The Frankfurt Major’e katılma hakkını elde etmişti. Eski günlerinden uzak olsa da, takım özellikle 2015’in ilk yarısındaki felaket performanslarını unutturmayı başarmıştı. Ancak görülen o ki, takımın arzusu eskisi gibi zirveye çıkmak. Bu sebeple organizsyon, “en zayıf halka” olarak gördükleri support oyuncusu Mynuts ile yolların ayrıldığı açıklandı. Takım kaptanı Loda, Mynuts’a ilerisi için başarı dilerken; Mynuts’tan henüz bir açıklama gelmedi.

Rave Geri Dönüyor
DAC 2015’te performansı ile dudak ısırtan Uzak Doğu Asya takımı Rave, turnuva ardından kadrosunu koruyamayıp dağılmıştı. Ne var ki organizasyon, tekrar Profesyonel Dota 2 sahnesine merhaba demeye hazırlanıyor. Ancak bu sefer daha önce herhangi bir “büyük” takım tecrübesi olmayan 5 yeni yetenek ile sürpriz kovalayacaklar. Tamamı Filipinli oyunculardan oluşan yeni kadrodaki isimler: F1ed, Shiro.ph, Rapy, DoReMoN,flysolo.

Karşınızda Invictus Gaming.Vitality
Çin’in efsane ekiplerinden Team DK’in Dota 2 sahnesinden çekildiği açıklaması üzerine, organizasyonsuz kalan oyuncuları Invictus Gaming ile anlaştı. IG’nin genç takımı olarak lanse edebileceğimiz IG.Vitality, Çin’in diğer “genç” yeteneklerden oluşan nispeten iddiasız takımları arasından sıyrılmaya çalışacak.

Yine, Yeni, Yeniden: Synderen!
Sevilen Dota 2 yorumcusu Synderen, yaklaşık iki seneyi aşkın bir süre sonunda profesyonel Dota 2’ye geri dönüyor. The Internaitonal 2012’de mTw (Mortal Teamwork), The International 2013’te ise Mousesports ile boy gösteren Synderen, TI3’ten sonra sadece yorumcu olarak Dota 2 içinde yer almıştı. Özellikle draft yeteneği ile bilinen eski support oyuncusu “Steak Gaming” adını verdiği yeni takımıyla tekrar sahalara iniyor.

Steak Gaming’e dair heyecan verici detaylar bununla bitmiyor. İlk olarak; 2012-2014 senelerinin efsane Fnatic kadrosunun (H4nn1,Trixi,Fly ve N0Tail ile beraber) demirbaşı  olan ve sonrasında geçtiğimiz aylarda yeni dağılan Ninjas in Pyjamas’ta boy gösteren carry oyuncusu Era’nın Synderen ile birlikte olacağının altını çizelim. Bir diğer heyecan verici unsur da Synderen’i offlane pozisyonunda görecek olmamız.

Takımın diğer oyuncuları da bilindik isimler olacak. Heroes of Newert’in en iyi oyuncularından olup Dota 2’de bir türlü aradığını bulamayan sLickz midlane’de oynayacak. Support pozisyonu ise Kuzey Amerika’da senelerdir bir çok takımda boy gösteren ve TI2013-TI2014 tecrübesi olan Fogged ile yine yeni dağılan Ninjas in Pyjamas’tan support Sealkid’e emanet olacak.

Virtus.Pro’dan Dev Transfer

Bu hafta içinde gelişen en sürpriz ve heyecan verici değişiklik ise iki Doğu Avrupa takımı arasında yaşandı. Virtus.Pro “daha büyük hedefler” adına başarılı carry oyuncusu Illidan ile yollarını ayırdı. Carry pozisyonunda Silencer ve Vengeful Spirit gibi değişik kahraman seçimleriyle fenomen olan Illidan’ın ayrılmasını kimse beklemezken, 2 seneden fazla bir süredir Resolut1on ile beraber Team Empire’ın bel kemiği olan Silent’ın, Team Empire’dan ayrılıp Virtus.Pro’ya katılması daha büyük şok etkisi yarattı. Kulislerde dolaşan dedikodu şu an takımsız olan Na’Vi efsanesi XBOCT’un Team Empire’a katılacağı yönünde.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir