Dota 2

5Mid Özel: Manila Major Compendium tahminleri

The International 2016 için yayınlanan Battle Pass, daha önceki yazımızda bahsettiğimiz üzere Manila Major için olan tahminleri de içeriyor. Her başarılı tahmin, battle pass için puan, her 1000 puan da 1 level anlamına geliyor. Bu sebeple sizlere tahminlerinize yardımcı olacak mini bir inceleme sunmak ve kendi görüşlerimizi paylaşmak istedik. Çoğu kategoride ikinci ve üçüncü olarak tercih edilebilecek isimleri de belirtip takdirinize sunduk. İşte tahminlerimiz:

Kahramanlar

Most picked hero (En sık seçilen): Lion. İttirme gücü yüksek olan Lycan, Nature’s Prophet, Lone Druid ve şu sıralar popüler olan Phoenix, Doom, Distruptor, Faceless Void de iyi seçimler olabilir.

Most banned hero (En sık yasaklanan): Beastmaster. Hem harita kontrolü hem de ittirme gücü sağlayan Beastmaster Epicenter ve Dream League’de hemen hemen her maç ilk iki yasaklanan kahramandan biri oldu. Bunun dışında Io, Faceless Void, Alchemist, Slark, Invoker, Earth Spirit de sık yasaklanması muhtemel kahramanlardan.

Hero with highest win rate (En yüksek kazanma oranı): Lone Druid. Rahatlıkla “imbalanced” diyebileceğimiz belki de tek kahraman (OD ve Invoker’a gelen ufak nerf’lerden sonra). Team Liquid ve CoL tarafından da sık tercih ediliyor. Bunun dışında Tidehunter da düşünülebilecek seçeneklerden.

Hero with hightest kill avg (En yüksek öldürme ortalaması): Slark. QO ve EternalEnvy gibi iyi oynayan oyuncuların elinde ölüm makinasına dönüşebilir. Queen of Pain, Ursa, Invoker, Templar Assasin ve Tiny de diğer adaylardan.

Hero with hightest assist avg (En yüksek asist ortalaması): Spectre. Ultisi sebebiyle “durduğu” yerden asist alabilen Spectre Newbee’den Hao’nun da imza kahramanlarından. Zeus, Dark Seer ve Queen of Pain diğer olabilecek seçenekler. Sadece Zeus’un biraz meta dışında kaldığını hatırlatmak istiyorum.

Hero with lowest death avg (En düşük ölüm ortalaması): Anti-Mage. Kaçış mekanizması olan carry’ler bu kategorinin önemli adayları olacak. Anti-Mage de bunlarından başında geliyor. Morphling de unutulmaması gereken bir diğer kahraman.

Hero with hightest last hit avg (En yüksek ortalama son vuruş): Tinker. Özellikle son büyük LAN’larda sık seçilen ve oldukça etkili olan Tinker’ı Dendi, Miracle, Arteezy, FATA gibi oynacak çok oyuncu var. Kategorinin diğer adayları Alchemist, Naga Siren.

Hero with hightest GPM avg (En yüksek ortalama GPM (dakika başı altın)): Alchemist. Metada tercih edilen, pasifiyle ortalığı süpüren Alchemist bu kategoride bence rakipsiz.

Hero with most kills in a Game (Bir oyun içinde en çok öldürmeye sahip kahraman): Queen of Pain. Oyunun erken safhalarında etkili olup, iyi gank potansiyelini kullandığında oldukça yüksek sayılara ulaşabiliyor. Metada yer alan Ursa, Tiny, Spectre üstüne düşünülebilecek diğer olası kahramanlar.

Hero with most last hits in a Game: Tinker. Boots of Travel sonrası tüm haritayı arşınlayan kahramanızı geçebilecek isimler Nature’s Prophet, Lone Druid, Naga Siren, Alchemist olabilir.

Takımlar

En baştan uyaralım, tercihlerin en zor olduğu ana başlık bu.

Winner of the Manila Major(Manila Major kazananı) : Tahmini en zor kategori. En az 8-10 takım eşit güçte. Ben şahsen tercihimi Newbee‘den yana kullandım. OG, Team Liquid ve Wings Gaming oldukça formda ve iddialı. Team Secret ve EG oldukça sıkıntı günler geçiriyor ama onların da şansı var. Digital Chaos son 2 haftada inanılmaz bir form tutturdu. Bu takımların hepsi ipi göğüsleyebilir. Ama isimlerini verdiğimiz ilk 3 adayımız daha favori ve formda.

Team with most kills in a game (Bir maçta en çok öldürme sayısına sahip takım): Maçları uzun sürebileceği için Team Secret, takım savaşını seven yapısıyla OG bu kategoride düşünülebilecek takımlar.

Team with highest kill avg (Ortalama en çok öldürme sayısına sahip takım): Yine aynı sebepten Team Secret ve OG iyi seçenekler olabilir.

Team with fewest deaths in a game (Bir maçta en az ölme sayısına sahip takım): Kısa süren bir maça, iyi push yapan bir takıma ve push yaparken kontrollü olacak oyunculara bakmamız lazım. Team Liquid iyi bir seçenek. Wings Gaming de denenebilir.

Team with the most assist in a game (Bir maçta en çok asist yapan takım): Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, takımların ortalama asist sayıları oldukça yakın. Bu sebeple uzun süren bir maça ve bol takım savaşına bakmamız lazım. Team Secret, EG, Newbee, OG olabilecek seçenekler.

Team that wins the longest game (En uzun süren maçı kazanan takım): “Tryhard” kelimesine yeni anlamlar katan EternalEnvy, Team Secret‘ı uzun süren bir maç sonucunda zafere taşıyabilir. Çinlilerden Newbee ve LGD bu kategoride düşünülebilecek diğer iki takım.

Team that wins the shortest game (En kısa süren maçı kazanan takım): Push stratejilerini iyi uygulayan iki takımdan biri; NaVi veya Team Liquid bu katerogide doğru seçim olacaktır.

Team with highest game lenght avg (Maçları ortalama olarak en uzun süren takım): En uzun maçı kazanacağını düşündüğümüz Team Secret yine ilk seçenek. Newbee ve LGD yine diğer seçenekler.

Team that picks the most different heroes (En fazla sayıda farklı kahraman seçen takım): Fnatic. Mushi ve askerleri her zaman meta dışı seçimlerle sizi şaşırtabilir. PPD’nin önderliğinde EG‘den de sıradışı seçimler görebiliriz.

Team that picks the fewest different heroes (En az sayıda farklı kahraman seçen takım): Belirli şablonlardan şaşmayan Alliance, NaVi ve turnuvaya en az maçı oynayarak veda etmesi muhtemel olduğundan Mineski bu kategorideki akıllıca seçimler.

Oyuncular

Player with highest kill avg (En yüksek öldürme ortalamasına sahip oyuncu): Miracle. Özellikle Timbersaw ile tabiri caizse ortalığı darmaduman ediyor. Diğer carrylerden daha agresif olmasından dolayı bir tık önde. Qo‘da çok agresif bir oyuncu ancak MVP.Phoenix’in zayıf bir görüntü çizmesinden dolayı tercihimi ondan yana kullanmadım.

Player with most kills in a game (Bir maçta en fazla öldürme sayısına sahip oyuncu): Oldukça zor bir kategori. Maçları biraz daha uzun sürebileceğinden ve yine bir parça agresif oyunlara yatkınlığından (eskiden daha agresif oynardı) Hao. Miracle yine düşünülebilir. Dendi Tinker ile sürpriz yapabilir, çok uzun bir maç olursa da Arteezy bu kategoride lider gelebilir.

Player with lowest death avg (En düşük ölüm ortalamasına sahip oyuncu): Daha az ölüm için bir carry oyuncusuna bakmak lazım. Güvenli oynayan ve daha önemlisi maçları kısa sürede sonlanan. Team Liquid’den Matumbaman ilk tercihim. Miracle, Hao düşünülebilecek diğer isimler.

Player with highest assist avg (En yüksek asist ortalamasına sahip oyuncu): Jerax veya Kaka. Team Liquid’in maçları daha kısa sürdüğünden Kaka daha doğru bir seçim olacaktır.

Player with most assists in a game (Bir maçta en fazla asist yapan oyuncu): Jerax veya Kaka yine tercih edilmesi gereken iki isim. Cr1t ve Fly da düşünülebilir.

Player with highest last hit avg (En yüksek son vuruş ortalamasına sahip oyuncu): EternalEnvy. Aşırı farm odaklı oyunu zaten herkesin malumu. Hao diğer iyi seçenek.

Player with most last hits in a game (Bir maçta en fazla son vuruş yapan oyuncu): Dendi. Duygusal bir tercih mi? Tamamen değil. Son bir kaç haftada hem online hem LAN’da müthiş Tinker performansları ortaya koyarken DreamLeague’de Tinker özelinde 30dk.’da gelmiş geçmiş en yüksek ilk 3 son vuruş rekoruna ortak oldu. Bize yine efsane bir Tinker performansı izletebilir. Ortalama son vuruşta kendisini tercih etmeme sebebim NaVi’nin genelde maçları erken bitirmeye çalışmasından. Mevcut kategoride Miracle, Hao üzerinde durulması gereken diğer isimler.

Player with most GPM in a game (Bir maçta en yüksek GPM’e sahip oyuncu): Daha uzun süren oyun= Daha yüksek GPM. Arteezy ilk tercihim. Miracle ile aralarında kararsız kaldığıı söylemek istiyorum. Gönül rahatlığıyla Miracle da tercih edilebilir.

Player with highest GPM avg (En yüksek GPM ortalamasına sahip oyuncu): Alchemist seçen takımların carry oyuncuları bu kategoride bir tık önde. Tercihim Miracle‘den yana. Hao, Arteezy, EternalEnvy diğer olabilecek seçimler.

Player that plays the most different heroes (En fazla sayıda farklı kahraman seçen takım): Bir önceki battle pass’de gözüm kapalı yaptığım tercihi tekrar yapacağım; tabii ki Mushi! The International 2013’te 20 civarı farklı kahraman ile oynayan Mushi, geçen majorde de bu kategoride liderdi. Miracle bu kategoride diğer iddialı isim.

Turnuva

Total number of Games Played (Toplam oynanan oyun): 90 üzeri oyun oynanması geçmiş Major’lere bakıldığında olası tablo. 88-92 veya 93-97 seçilebilir.

Total number of heroes picked (Toplam seçilen kahraman): Dengeli sayılabilecek bir meta var. Geçmiş büyük tunuvalarda yaklaşık 80 kahramanın seçildiğini göz önünde bulundurursak 81-90 uygun seçim.

Total number of heroes banned (Toplam yasaklanan kahraman): Yasaklamalarda özellikle ilk 2 seçimler aynı olacaktır. Bu sebeple daha az yasaklama sayısı olmasını bekliyoruz. 71-80 tahminim.

Most combined total kills in a game (Bir oyundaki toplamda en fazla ölüm sayısı): En uzun maçın süresine bağlı değişecek bir sayı. 81-90 veya 91-100 seçimi daha garanti ama 120 üzeri gibi sıradışı bir sayı da görebiliriz. Ben tercihimi 81-90‘dan yana kullandım.

Longest game of the tournament (Turnuvanın en uzun maçı): 70:00-79:59. Daha uzun süren diyenler, düşünmeden üstünü seçebilir. Tamamen şans. Ancak mevcut metada bu süreden daha uzun oyun “henüz” izlemedik.

Shortest game of the tournament (Turnuvanın en kısa maçı): 15:00-19:59 en akıllıca seçim. Navi ve Liquid bu sürede maç kazanmaya aday takımlar. Moral bozukluğu ile yapılan erken bir “GG” gelmezse süre altına düşmez. 10:00-14:59 olabilecek tek sürpriz, denenebilir.

Most kills by a hero in a game (Bir maçta bir kahramanla en fazla öldürme): 17-19,20-22,23-25 olabilecek seçenekler. Yine en uzun oyunun süresi çok önemli.

Most deaths by a hero in a game (Bir maçta bir kahramanla en fazla ölüm): 15-17. Üstü yine sıra dışı uzun oyunlarda mümkün.

Most assists by a hero in a game (Bir maçta bir kahramanla en fazla asist): 24-27. Farklı bir şey söyleyemeyeceğim, üstü gayet mümkün.

Highest GPM by a hero in a game (Br kahramanla yapılan en yüksek GPM): 3 seçenek var. Garanti seçenekler 800-899(kesinlikle ulaşılabilir), 900-999 (çok mümkün), 1000 üzeri (sürpriz olur). Ben garantici davranmanın bir tık ötesine geçip 900-999 diyorum.

En önemli tahmin:

Turnuvanın toplam ödül havuzu: 22-23 milyon dolar. Bir önceki The International’da ödül havuzu 18 milyon dolardı. Şu anda ödül havuzunun artış çizgisi 2 milyon dolar daha fazla gözüküyor. Yeni immortal sandıkları ile ivmenin biraz daha artacağını ve toplam havuzun 22-23 milyon dolar olacağını düşünüyorum. 21-22 ve 23-24 aralığı da iyi seçimler.

Tüm compendium sahiplerine 5Mid ekibi olarak bol şans diliyoruz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir