Dota 2

StarLadder Season XII’de ikinci gün

StarLadder turnuvasının LAN finallerinin ikinci gününde oldukça keyifli ve heyecanlı maçlar yaşandı. Gün boyuna oynanan tamı tamına 16 maçta rakiplerine yenik düşen Team Secret, Team MY, Alliance ve Team Tinker turnuvaya veda etti. Son üç takımdan ViCi Gaming finali garantilerken Invictus Gaming ve Cloud 9 ikinci finalist olmak için mücadele edecekler.

İkinci günde gerçekleşen maçların sonuçları ve özetleri ise şöyle:

Allience – Team Secret: 2-0

ViCi Gaming – Cloud 9: 2-0

Invictus Gaming – Team MY: 2-0

Cloud 9 – Allience: 2-0

Team MY – Team Tinker: 1-2

Cloud 9 – Team Tinker: 2-0

ViCi Gaming – Invictus Gaming: 2-1


Allience – Team Secret

1. Oyun

Günün ilk maçında turnuvaya kötü bir başlangıç yapan Team Secret için yine işler yolunda gitmedi. Alt elemede yapılan maçta  Allience, oyun başlangıcında Team Secret üzerinde baskı kurmayı başardı. Bu baskı sayesinde hızlı bir şekilde altın ve tecrübe kazanan Sniper’ı durdurmak Team Secret için mümkün olmadı. Allience akıllıca yaptığu support seçimleri sayesinde Sniper, takım mücadelelerinde hayatta kalarak rakiplerini birer birer öldürdü. Dazzle sayesinde geri dönmeden ittirebilen Allience, hızlı bir şekilde kuleleri aldı. Dakika 20 civarında ilk barakalarını kaybeden Team Secret, bir kaç dakika sonra bir diğer kulvardaki barakalarını koruyamadı. İki kulvar yıktıktan sonra Aegis’i alarak bir sonraki takım mücadelesine avantajlı bir şekilde giren Allience, son kalan barakaları alarak Team Secret’ı pes etmeye zorladı.

2. Oyun

Secret ilk oyunda Viper ve Sniper karşısında oldukça zorlanmıştı. Bu yüzden yoğurdu üfleyerek yiyen Team Secret, Viper’ı banlayarak Allience’ın Viper seçimi yapmasına engel oldu ancak Allience ilk seçimininde Sniper’ı seçti ve Secret’ın bu konuda yapacak pek bir şeyi yoktu.  Allience’ın iki oyunda da Team Secret’a kan kusturan Sniper seçimi, takımın seriyi kazanmasında büyük rol oynadı.

İkinci oyunda Secret oyuna önde başlamıştı. Oyunun başlarında gerçekleşen mücadelelerden kârlı bir şekilde ayrılan Secret, Shadow Fiend’ın net değerde öne geçmesine fırsat sundu. Ancak Allience, bu duruma çok ciddi ve sert bir şekilde cevap verdi. Centaur Warruner oynayan Loda’nın yardımıyla Sniper, Rampage yaparak oyunun dengelerini alt üst etti. Oyunun ilerleyen kısımlarında baskıyı devam ettiren Alliance, Team Secret’ı üssünde hapsetti. Oldukça güçlenmiş olan Sniper’a karşı çaresiz kalan Team Secret, üssünün dışında yakalandığı son takım mücadelesini de kaybederek StarLadder Season XII’ye veda etti.

ViCi Gaming – Cloud 9

1. Oyun

Serinin ilk oyunu, turnuvada gerçekleşen maçlar içinde iki takım arasında dengenin mevcut olduğu nadir maçlardan biriydi. Her iki takımında ikişer tane güçlü core kahraman alması oyunun çekişmeli geçeceğinin sinyallerini verdi. Oyun boyunca bir VG, bir C9 takım mücadelelerinden galip geldi ve takımlar, oyun sonunda VC’nin core kahramanları üstünlüğü ele geçirene kadar birbiri üzerinde üstünlük sağlayamadı.

VG 10. dakika civarında 4 rakip kahramanı öldürerek öne geçmişti. Üstünlüğü elde ettiğini düşünen VG, 5 dakika sonra Aegis’i aldı fakat VG Roshan’ı öldürür öldürmez C9 saldırıya geçti ve VG’den herkesi öldürdü. Oyun kontrolü bu şekilde bir takımdan diğerine geçiyordu. Bol mücadeleli geçen maçta dakika 20 civarında toplam 40 kill vardı. Kill’lerde 22-18’lik üstünlüğü elinde tutan VG oyun sonunda etkili olan core kahramanları sayesinde oyunun ilerleyen dakikaların üstünlüğü eline geçirerek oyunu kazandı.

2. Oyun

Cloud 9, oyunun ilk dakikalarında yaşanan rune savaşlarında rakiplerinden birini öldürerek oyuna 1-0 önde başladı ve oyunun başlangıcında rakiplerini rahatsız etmeye devam etti. Kill’lerde birkaç farkla öne geçen Cloud 9, Troll Warlord’un altın ve tecrübe kazanmasına engel olamadı. Dakika 20’ye kadar üstünlüğü elde tutan C9,  rakip takımdan Troll Warlord’un net değerde C9’a fark atmasıyla geriye düştü. 20. dakikada Aegis’i alarak ilerleyen VG, Cloud9’dan sert bir savunmayla karşılaştı ve 3. kulenin önünde gerçekleşen mücadeleyi kaybetti. Bu mücadeleden sonra tekrar toplanıp saldırıya geçen VG, yine C9’ın savunmasına takıldı. İlk iki ittirme denemesinde başarısız olan VG, C9’ın biraz ilerlemesine izin vererek onları üssünün dışında yakalayarak öldürdü. Kazanılan mücadelenin ardından Roshan’ı keserek Aegis’ı alan ViCi Gaming, üst barakalara saldırırdı. C9 bu sırada Tiny ve Io ile VG’nin alt kulvardaki 3. kulesine saldırırken eksik kaldığı için savunma yapamadı ve üstüne üstelik Tiny ve Io barakaları alamadan VG’nin support kahramanları tarafından yakalanıp öldürüldü. Hem barakaları hemde core kahramanlarını kaybettiğinde C9, oyunu da kaybettiğinin farkına vardı. Son ittirme için ilerleyen ViCi Gaming’i durdurmada başarısız olan C9 pes ederek alt eleme grubuna düştü.

Invictus Gaming – Team MY

1. Oyun

Geçtiğimiz gün Team Secret gibi etkili bir takımı eleyen Team MY bu sefer güne kötü başladı ve iG karşısındaki ilk oyununda mağlup olan taraf oldu. Daha önceki karşılaşmalara benzer bir şekilde metaya uygun kahraman seçimleri gördüğümüz karşılaşmada, tahmin edebileceğiniz gibi Sniper ve Troll Warlord gibi kahramanlar iki takım arasında paylaşılırken Storm Spirit, Shadow Fiend gibi son zamanlarda sıklıkla gördüğümüz etkili orta kulvar kahramanları banlandı. Karşılaşmaya etkin başlayan takım iG oldu ve bu baskınlığını oyun genelinde korudu. Orta kulvardaki Sniper ile oldukça etkili bir performans gösteren Ferrari, karşısındaki Windranger karşısında zorlanmadı. Windranger orta kulvarda çok kötü bir performans çıkarmamasına rağmen Team MY’da Troll Warlord’un altın ve tecrübe kazanma süreci sürekli iG tarafından baltalandı ve sonuç olarak Team My etkili bir sırtlayıcı kahramana sahip olamadı. Bitirici vuruş ise 30. dakikada Roshan’ın üst tarafında gerçekleşen bir takım mücadelesinin ardından geldi. Daha önce yerleştirdikleri bir Göz sayesinde rakibinin yerini bilen iG, Luo’nun oynadığı Earthshaker ile harika bir takım mücadelesi başlattı. Echo Slam ardından iki kahramanı öldürmeyi başaran iG, kalan Team MY oyuncularını da kolayca temizledi ve oyunu sonlandırdı.

2. Oyun

Birinci oyuna benzer kahramanların seçildiğini gördüğümüz ikinci oyunda iG, Sniper’dan şaşmadı ve buna ek olarak Morphling ve Earthshaker kahramanlarını seçti. Bu sayede oyun başlarına etkili olmayı amaçlayan iG, JoHnNy’nin altın kazanımını engellemek için rakip ormana Göz’ler yerleştirdi ve Faith’in oynadığı Treant Protector ile Team MY’ın kuryesini öldürerek Kecik.Imba’nın erken bir sürede Bottle almasını engelledi. Bütün bunlara rağmen Team MY oyunun başında etkili olan takım oldu ve ele geçirdikleri oyun başı avantajını kyxY’ın oynadığı Gyrocopter’in sahip olduğu yüksek altın kazanımı ile devam ettirdiler. Oyunun ortalarına doğru gelirken iG’de Morphling ve Sniper yavaş yavaş etkili bir şekilde altın kazanmaya başladılar. Kulelerini bir bir yok eden Team MY karşısında iG, oyunu uzatmak için elinden geleni yaptı ve bunda da başarılı oldu. Oyunun üst üste duraklamasından birkaç dakika sonra Ferrari_430, Sniper ile 3 kahraman öldürerek oyunu takımının lehine çevirdi. Team MY’da kyxY’ın sahip olduğu avantajı kaybetmesinden sonra Roshan’ın etrafında gerçekleşen bir takım mücadelesinde iG galip geldi ve sahip oldukları Aegis ile hızlı bir şekilde Team MY üzerinde baskı kurdu. Dakika 45’i gösterirken oldukça yüksek bir altın kazanımına sahip olan Ferrari_430, Team MY’ın iki kulvardaki barakalarını da yerle bir etti. Team MY üssünü korumak için elinden geleni yapmış olmasına rağmen, Sniper ve Morphling karşısında daha fazla dayanamadı ve oyun 50. dakikada iG’nin galibiyeti ile sonlandı.

Cloud 9 – Allience

1.Oyun

Oyuna agresif bir dizilimle başlayan Alliance kahraman seçimlerinde Cloud 9’a göre nispeten daha avantajlı bir grafik çizmiş gibi görünüyordu. Rakibin Sniper – Bristleback ikilisine karşılık Troll – Viper ikilisiyle takımın yükünü çekmeyi planlamış gibi görünüyorlardı. Takımda Zeus gibi ani hasar veren bir jokerin de bulunması Alliance’ın galibiyete uzanmasını sağlayacak fikrini oluşturdu diyebiliriz. Ancak Cloud9 tamamiyle arkaya yaslanıp sırtlayıcıların altın kazanmasını beklemek yerine Chen – Shadow Shaman ikilisiyle bir yandan da kulvar ittirmeyi ihmal etmedi.

Maç oldukça sakin ve temkinli oynayan 2 takımın taktiksel savaşına dönüştü denilebilirdi. Bristleback ve Troll arasında gerçekten amansız bir altın yarışı vardı. Orta kulvarda Viper ile görev alan Loda ise bekleneni vermekte güçlük çekti diyebiliriz. Bu yüzden takımı taşıma yükü çoğunlukla Troll’ün omuzlarına bindi. Bunun farkında olan Alliance oyunu riske atmamak adına Troll’ün yeterli altın seviyesine gelmesi için beklemeyi tercih etti ve gereksiz dövüşlerden kaçındılar. İki tarafın da harita hakimiyeti beklendiği gibi oldukça üst seviyedeydi bu yüzden sürpriz baskınlara şahit olmadık. Yaklaşık 25-30 dakika boyunca iki taraf arasında yıkıcı karşılaşmalar olmadı ancak dakika 35’i gösterdiğinde Cloud 9 bir Aegis avantajını kaybetti. Bunun dışında hata yaptıklarını söyleyemeyiz. Cloud9 her denemesinde rakibin üssüne bir adım daha yaklaştı ve bu tutumunu tüm rakip barakaları yok edene kadar sürdürdü. Özellikle takım dövüşlerinde Omniknight – Chen – Shadow Shaman üçlüsü oldukça başarılı bir grafik çizdiler ve barakaları yok etmenin yanında rakibi önde karşılayan Bristleback’i de olabildiğince uzun süre ayakta tutmayı başardılar. Alliance’ın dövüşlerde odağı Sniper üzerinde toplaması bu süreçte çok fazla kayıp vermelerine yol açtı ve bu yüzden takım dövüşlerinden galip çıkmaları oldukça zorlaştı. Oyunun fazla uzun sürmesi ve Alliance’ın savunma sistemlerinin olmaması takımı yıprattı ve Cloud 9 galibiyete uzandı.

2.Oyun

İkinci maç için dizilimler açısından bakılacak olursa her iki taraf için de galibiyet çok uzak bir ihtimal değildi. Cloud 9’ın Troll seçimine karşılık Alliance’dan Drow hamlesi geldi. İkiliyi birbirleriyle karşılaştırmak oldukça zordu çünkü ikisi de oldukça yüksek hasar potansiyeline sahip. Cloud 9’dan gelen Broodmother hamlesine karşılık beklendiği gibi Alliance tarafından Axe seçimi geldi. Bu seçim gelmeden önce Cloud 9’ın Axe yerine Legion Commander banlaması oldukça şaşırtıcı olmuştu açıkçası. Troll’ü durdurmak adına Bane seçimi yapan Alliance, rakibin Zeus ve Disruptor seçimleri karşısında çok büyük kumar oynadı denilebilir.

Maça hızlı başlayan taraf Alliance oldu ve Mirana güzel bir Sacred Arrow ile Zeusu etkisiz hale getirdi ve First Blood Alliance için çok kolay oldu. Ancak oyunun geri kalanı için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değildi çünkü ilk oyunda olduğu gibi Loda gene isteneni veremedi. Buna sebep olarak ise Zeus’a karşı kırılgan bir yapıda olması ve arka arkaya gelen tahriplere karşı savunmasız kalması gösterilebilir. Beklendiği gibi Axe, oyuna Broodmother karşısında oldukça iyi başladı ve ilk 10 dakika boyunca altın açısından bakıldığında Troll’den daha iyiydi. Erken Blink Dagger aldı ve birkaç ani baskında etkin rol oynayarak oyunun ilk kesimlerinde Alliance’ın oyundan kopmasını engelledi. Ancak Troll’ün karşısında çoğunlukla kimsenin bulunmaması ve çok rahat altın kazanması belki de Alliance’ın yaptığı en büyük hata oldu diyebiliriz. Özellikle takım dövüşlerinde Cloud 9 adına Disruptor ve Zeus harika işler yaptılar ve Troll rakiplerini teker teker öldürürken çok da zorlanmadı. Dakika 20-25 arasında Troll en yakın rakibini altın kazanmada yaklaşık ikiye katladı ve belki de galibiyetin erkenden gelmesindeki en büyük etken bu oldu. Troll’ü durdurmak için Bane hamlesini yapan Alliance rakibin Disruptor ve Zeus seçimlerine karşı çok geride kaldı ve planlar suya düştü. Axe ise tüm odağı üzerine almakta zorlandı ve aldığı zamanlarda dahi çok fazla ayakta kalamadı. Genel anlamda her iki oyunda da Cloud 9 için galibiyetleri getiren etkili takım oyunu oldu diyebiliriz. Taktiksel açıdan da Alliance’a karşı çok büyük bir baskı kurdu diyebiliriz.

Team MY – Team Tinker

1. Oyun

İlk gün oldukça başarılı bir performans gösteren Team MY, ikinci günde iG karşısında kötü bir mağlubiyet yaşayarak alt gruba düşmüştü. Alt grupta ise TT ile karşılaşan Team MY bir kez daha oldukça başarılı bir performans ortaya koydu ve serinin ilk oyununda TT karşısında kolay bir galibiyet elde etti.

Şu ana kadar neredeyse her oyunda gördüğümüz %100 oyun kazanma oranına sahip olan Sniper bu oyunda ne seçildi ne de banlandı. Sniper dışında ise kahraman seçimleri nispeten önceki karşılaşmalar benzerdi. Axe, Troll Warlord ve Phoenix gibi kahramanlar iki takımdan biri tarafından banlandı. Team MY, Dota 2 tarihindeki en eski ikili kombinasyonlardan biri olan Tiny+Io kombosunu kullandı ve bu sayede oyunu kazandı.

Oldukça hızlı başlayan oyunda bir Team MY bir TT rakip takım kahramanlarını öldürdü. Dakika 15’i gösterdiğinde her iki takım da 11 rakip kahraman öldürmüştü. Tiny’nin hızlı bir şekilde altın kazanmasını amaçlayan Team MY, kendi ormanındaki stacklere ek olarak olarak TT ormanındaki stackleri de ele geçirdi ve böylece Tiny oldukça yüksek bir altın kazanımına sahip oldu. Öyle ki daha oyunun 17. dakikası iken Tiny hem Blink Dagger hem de Aghanim’s Scepter eşyasına sahipti. Tiny+Io kombosu karşısında pek de zorlanmayan Qojqva oyun genelinde etkili bir performans ortaya koydu. Tiny’ye nazaran daha yavaş olan Viper ise kolay kulvarda gerekli altın kazanımını sağladı ve kısa bir sürede Mekansm aldı.

Oynadığı Tiny ile oldukça başarılı olan kyxY ile birlikte Team MY, TT üzerinden baskıyı hiç eksik etmedi. 26. Dakikaya girerken sadece bir kule kaybetmiş olan Team My’a karşılık TT, bütün T1 ve T2 kulelerini kaybetmişti. Roshan’ı öldürüp Aegis’i ele geçiren Team MY hızlı bir şekilde TT orta kulvarını ittirdi ve 3 kahraman + Aegis kaybetmelerine rağmen TT orta barakalarını yok etti. Bundan sonrasında da baskıyı elden bırakmayan Malezyalı ekip TT alt barakalarını alarak 35. dakikada oyunu bitirdi.

2. Oyun

Karşılaşmalardaki ikinci oyunda ilkine benzer bir şekilde başladı. Her iki takımda rakiplerinin açıklarını arayarak erken kill’ler almaya çalıştı. Bunlardan en etkilisi ise Qojqva’nın First Blood almasını sağlayan Sand King ve Skywrath Mage rotasyonu oldu. Daha 1. dakikadan hem Boot hem de Bottle alan Qojqva, Naga Siren ile hızlı bir şekilde altın kazanmaya devam etti. İki takımdan da gelen pusular karşılıklı olarak devam etti. Viper tekrar orta kulvarda SK ve SM ikilisi tarafından pusuya düşürülürken alt ve üst kulvarlarda da sırasıyla bir Team MY kahramanları bir TT kahramanları ölmeye başladı. Benzeri karşılaşmalar yaklaşık 15. dakikaya kadar devam etti. Oyunda bu noktadan sonra ise TT karşılaşmalarda üstün gelen taraf olmaya başladı.

Naga Siren ile harikalar yaratan Qojqva, 10. dakikada Sacred Relic ve 13. dakikada ise Radiance eşyasını tamamladı. Radiance ve Naga Siren illüzyonları sayesinde bir anda haritanın neredeyse her yerinde bulunabilen Qojqva, hızlı bir şekilde altın kazanımına devam etti. Team MY ise bu arada boş durmadı, Bristleback ve Viper ikilisi ile etkili olabilmek için altın kazanmaya devam etti. Daha 13. dakikada Roshan’ı öldüren Team MY oyunun geri kalanında da Roshan’ı öldüren taraf oldu. Aegis’e sahip olmalarına rağmen Team MY, TT’den gelrn ani büyüsel hasara bir türlü karşılık veremedi fakat buna rağmen TT’nin uzun bir süre boyunca üslerine girmesini engelledi.

Team MY üssüne girmekte ve oyunu bitirmekte zorlanan TT, Naga Siren’ın illüzyonları ve Necronomicon eşyasının yardımıyla birlikte yavaş yavaş Team MY üssüne hasar vermeye başladı. Bir süre sonra artık TT’den gelen baskıya dayanamayan ve önemli bir takım savaşını kaybeden Team MY karşısında Amerikalı takım 52 dakikalık bir mücadele sonunda galip geldi.

3. Oyun

Takımlardan hangisinin StarLadder 12 serüvenine devam edeceğini belirleyecek olan 3. ve son karşılama da 2. oyun gibi uzun sürdü. Önceki iki oyun gibi hızlı başlayan bu oyunda da bu sefer TT kahramanlarını ve yeteneklerini başarılı bir şekilde kullanarak baskın gelen taraf oldu.

Erken bir şekilde kulvarları ittirmeye karar veren Team MY, bu kararında başarısız oldu, Sniper ve Treant Protector’ın başarılı bir savunma ortaya koymaları sonucunda birkaç defa hiçbir şey elde etmeden öldüler. Bu ise Black^’in oynadığı Sniper’a gerekli olan altın avantajını sağladı ve TT daha baskın bir hale geldi. Team Tinker takımının seçtiği BuLba’nın oynadığı Nyx Assassin ve Pieliedie’ın oynadığı Skywrath Mage ikilisi ise harita genelinde birlikte hareket ederek Team MY kahramanlarını hazırlıksız yakaladı ve birer birer öldürdü. Haritada görünmeye korkar hale gelen Team MY yeterli altın kazanımına ulaşamadı ve TT kahramanlarının daha etkili olmasını da engelleyemedi. 16-0’lık bir skorla oyunu bitiren Qojqva ise oyuna damgasını vurdu. Windranger ile oldukça başarılı bir oyun ortaya koyan Qojqva, birçok Dota 2 oyuncusunun tanıdığı ve takip ettiği Slasher adlı oyuncunun eşya buildini kullanarak oyunu domine etti.

25-30 dakikalar arasında bitmişti diyebileceğimiz karşılaşma Team MY’ın kararlı defansı ve TT’nin temkinli davranışları sonucunda 42. dakikaya kadar uzadı. Kulvarları ittirmeden önce sürekli Roshan’ın doğmasını bekleyen TT, sabırlı bir şekilde bütün kulvarlardaki barakaları yıktı ve oyunu bitirdi.

Cloud 9 – Team Tinker

1. Oyun

Alt grubun bir sonraki karşılaşmasında StarLadder 12’de ikinci defa karşılaşan takımlardan Cloud 9 ve TT’nin oyunlarını izledik. Daha önce Cloud 9 karşısında 2-0 mağlup olan TT alt gruba düşmüştü. Cloud 9 da benzer bir şekilde VG karşısında etkili bir performans gösterememiş ve alt gruba düşen bir başka takım olmuştu. Önceki seride olduğu gibi baskınlığını koruyan Cloud 9 ilk karşılaşmanın kazananı oldu.

Alışık olduğumuz Axe ve Sniper kahramanlarını gördüğümüz oyunda Cloud 9 kısa bir süre içerisindeki üstünlüğü ele geçirdi ve Lycan ile birlikte kulvarları ittirmeye başladı. Alt kulvarda gerçekleşen bir takım mücadelesinde 4 TT kahramanını öldürmeyi başaran Cloud 9, alt kulvarda TT takımının T3 kulesini yıkmayı başardı. Tam bu sıradayken tek taraflı gibi görünmeye başlayan oyun, BuLba’nın oynadığı Clockwerk’ün Hook’u ile birden yön değiştirdi. Cloud 9’ı yakalamayı başaran TT önceki karşılamanın bir nevi öcünü aldı ve sonrasında herhangi bir direnç ile karşılaşmadan Roshan’ı öldürmeyi başardı. Bu gelişmenin ardından, ilk başlarda tek taraflı gibi görünen bir karşılaşma kıyasıya bir mücadele haline geldi. Benzer şekilde altın kazanım değerlerini değiştiren birkaç takım mücadeleleri yaşanırken Cloud 9 dakika daha 26’yı gösterirken Lycan ve Beastmaster sayesinde TT’nin bütün T1 vs T2 kulelerini yerle bir etti. Agresif bir oyun ortaya koyan Cloud 9 daha henüz TT’nin T3 kuleleri ve barakaları dururken iddialı bir şekilde rakip üssüne daldı ve TT kahramanlarını avladı. 38. dakikada tekrar Roshan’ı öldüren Cloud 9, 42. dakikada TT üssüne girerek oyunu bitirdi.

2. Oyun

İlk oyun ile karşılaştırıldığında tamamen Cloud 9’ın kontrolü altında devam eden oyun 26 dakika gibi kısa bir süre içerisinde TT’nin mağlubiyetiyle sonlandı. Bu mağlubiyet sonrasında ise Team Tinker’ın StarLadder macerası artık bir sona gelmiş oldu.

Artık neredeyse bizleri bıktıran bir şekilde gördüğümüz Troll Warlord’u bu oyunda da Team Tinker tarafında gördük. Black^ tarafından oynanan Troll Warlord oyuna oldukça başarılı bir şekilde başladı ve Chen’in yardımı ile First Blood almayı başardı. Orta kulvarda ise Storm Spirit, Magnus karşısında oldukça rahat bir vakit geçirdi ve altın kazanımı bakımından Magnus’un önüne geçti. Bütün bunlara rağmen TT, Cloud 9’ın başarılı hamleleri karşısında cevap veremedi ve oyun başında sahip olduğu baskınlığı uzun süre sürdüremedi.

Oynadığı Juggernaut ile etkili bir altın kazanımı oranına sahip olan EternalEnvy, takımı ile birlikte alt kulvar T3 kulesini almak için kulvarı ittirmeye başladı. Kuleyi başarılı bir şekilde yıkan Cloud 9 geri çekilirken Team Tinker takip etti. Roshan’a gitme kararı aldığı sırada Roshan’ın üst tarafına koydukları bir Göz ile TT’nin gelişini gören Cloud 9, Team Tinker’ın arkasından dolaşarak sinsi bir şekilde takım mücadelesini başlattılar. 4 TT kahramanını öldüren Cloud 9, Roshan’ı öldürdü ve kulvarları ittirmeye geri döndü. 25. dakikada orta kulvardan başarılı bir şekilde TT üssüne giriş yapan Cloud 9, EternalEnyv’nin agresif oyun tarzı ile bir kez daha TT kahramanlarını öldürdü. Diğer kulvarlardaki barakaların düşmeye başlamasından sonra ise artık oyundan iyice düşen TT turnuvadan elenen bir başka takım oldu.

ViCi Gaming – Invictus Gaming

1. Oyun

İki kaliteli ekibin karşı karşıya geldiği serinin ilk maçında her iki taraf da iddialı dizilimlerle başladı. Tabii ki tüm gözler BurNing ve Hao’nun gösterecekleri rekabete çevrilmişti. Hao Gyrocopter ile başlarken BurNing Juggernaut seçimini yaptı. İki takımın da kalan seçimleri oldukça dengeli oldu diyebiliriz. ViCi seçimini Earthshaker, Beastmaster ve Lina gibi engelleyicilerden yana kullanırken, Invictus alan hasara odaklı Queen of Pain ve Ancient Apparition hamleleriyle karşılık verdi. ViCi, Shadow Fiend ile Hao üzerinde oluşabilecek baskıyı azaltmaya çalıştı ve bunda da oldukça başarılı olduklarını gördük. Queen of Pain ise orta kulvarda sürekli kontrol altında tutularak diğer kulvarlara etkin geçişler yapmakta zorlandı. Axe ise oyun boyunca oldukça agresif bir grafik çizerek oyuna erken hareketlilik kattı denilebilir.

Oyunun ilk kesimlerinde iki tarafın da temkinli davrandığına şahit olduk. Özellikle Hao, harita üzerinde her an tetikte olarak kendisine yöneltilebilecek potansiyel baskınlara karşı tedbirli davrandı. Bunu yaparken yer yer altın açısından BurNing’in gerisinde kaldığını söyleyebiliriz ancak BurNing karşısında herhangi bir direniş görmediği için kendisinden beklendiği gibi çok hızlı ve etkili bir altın kazanma süreci geçirdi. iG, genel olarak Hao’yu kontrol altına alarak üstünlüğü kendilerine geçirmeyi planlıyordu ancak oyunun orta kesimlerine yaklaşıldığında yaşanan birkaç takım dövüşünden kârlı çıkan tarafın VG olması bu amaca gölge düşürdü. Rakibin 2 ana sırtlayıcısına karşı her açıdan üstünlük kuran BurNing belli bir süre sonra bu üstünlüğünü yitirdi. iG için Axe’ın başlattığı dövüşlerin çok sağlam temelli olmaması ve Hao’nun kendini savaşın göbeğine atmaması iG’nin elini zorladı. Bu yüzden BurNing’in dövüşte odağı daha çok diğer takım üyelerine kaydı ve bu sayede Hao fazla zarar görmeden oldukça etkili işler çıkartabiliyordu. Oyunda Roshan etkisinden söz etmek zordu çünkü stratejik açıdan harika kullanılmış bir Aegis dövüşü olmadı. Oyunun sonlarında ise iyi donatılmış rakiplerine karşı tek silahı BurNing ve Queen of Pain olan iG, dövüşlerde yeteri kadar tutunamadı. Özellikle BurNing’in aradan çıkarılmasından sonra takımda oluşan dağınıklık birer birer düşmelerine sebep oldu. BurNing açısından bakacak olursak gerçekten harika bir oyun oynadı ve birçok dövüşte gerçekten kalitesini belli etti ancak rakibin güçlü 2 sırtlayıcısına karşı kaçınılmaz bir şekilde oyunu kaybettiler.

2. Oyun

İki tarafın da çok istekli olacağı maçta dizilimler açısından İG, rakibi sürekli kontrol altında tutmak istediğini açıkça belli etti. VG ise daha güvenli bir yol izleyip oyunu ileri safhalara taşıma amacındaydı. Bu doğrultuda iG Shadow Fiend seçimini yaparken VG bu hamleye Troll Warlord ile karşılık verdi. Ancak hesaba katılmayan birkaç seçim daha oldu. Öncelikle iG’den gelen Spirit Breaker seçimi VG için daha tedbirli olmaları gerektiğini gösterdi. Bunun yanında Lina ve Shadow Demon seçimleri iG’nin oldukça agresif bir yol izleyeceğinin sinyallerini vermişti. Son olarak yaptıkları Kunkka seçimi ise dövüşlerde rakibin bir arada bulunmalarına engel olmak adına iyi bir hamleydi. VG ise Magnus seçiminin yanında Phoenix ve Skywrath Mage hamleleriyle rakibi tek seferde aradan çıkarmayı amaçladı. Özellikle Magnus ve Skywrath Mage ikilisi birçok durumda ölümcül olduklarını kanıtladı.

Öncelikle Spirit Breaker seçimi iG’nin Hao’yu sürekli kontrol altında tutabilmesini sağladı. Barathrum – Lina – Shadow Demon ile seri bir şekilde kulvarlar arasında sürekli mekik dokuyarak rakibi erkenden yıldırmayı amaçladılar ve bunda da gerçekten çok başarılı oldular. Oyunda yaşanan bir başka beklenmedik gelişme ise BurNing’in Lina ile boy göstermesi oldu. Geçtiğimiz oyunda Queen of Pain ile etkili bir performans gösteremeyen Ferrari ise takımın sırtlayıcı yükünü Shadow Fiend ile tek başına çekecekti ve sergilediği mükemmel performans ile önceki oyundaki etkisiz kabuğundan çıktı. En yakın rakibi olan Magnus’a altın açısından 2 kat fark atması rakibin umutlarını bir anlamda azaltmıştı. VG için sorun teşkil eden en büyük nokta ise Hao’nun Troll ile elinin kolunun bağlı bir şekilde kalmasıydı. Özellikle oyunun ilk kesimlerinde nereye giderse gitsin rakip tarafından bir şekilde avlanan Hao, sürekli başa dönüyordu. Bu yüzden Troll etkisinin ortadan kalkması Ferrari için çok rahatlatıcı bir faktör oldu. IG’nin sergilediği agresif tavrı yaptıkları dizilim yüzünden aynı şekilde gerçekleştiremeyen VG dakika 20’yi gösterdiğinde çoktan oyundaki etkisini yitirmişti. Sadece savunma yaparak rakibi bir şekilde eksiltip durdurmaya odaklandılar ancak iG, rakibinin yaptığı seçimleri göz önünde bulundurarak açık hedef olmaktan kaçındı ve neredeyse her dövüşte çok iyi pozisyon aldılar. iG’nin oyunu çok zorlanmadan kazanması ise Ferrari’nin bulduğu fırsatları ve boşluğu çok iyi değerlendirmesiyle mümkün oldu.

3. Oyun

Serinin son ve turu geçen tarafı belirleyecek olan oyununda iG, VG’nin karşısına kazanan ekibine benzer bir dizilimle çıkmak istedi. Tekrardan Spirit Breaker’a yönelirken Troll ve Lanaya seçimleri ile oyunun ilerleyen kesimlerinde etkili bir hasar potansiyeline sahip olmak istedi. Ancak VG beklenmedik karşı stratejiler geliştirdi. Öncelikle orta kulvarda Super’ı Invoker rolünde izledik. Bunun yanında sırtlayıcı olarak ise tercihlerini Phantom Lancer’dan yana kullandılar. Crystal Maiden ve Vengeful Spirit gibi tekil engelleyiciler ile de onu desteklediler. Ofllane olarak da gayet dayanıklı ve çok kullanışlı olan Tidehunter’ı iceiceice’ın hünerli ellerine bıraktılar.

Oyuna başlarken tahmin edilenden farklı olarak iG, offlane’e 3 kişilik bir kombinasyonla başladı ve Troll ile Phantom Lancer’ın karşı karşıya verdiği mücadeleye tanık olduk. Phantom Lancer’a destek veren Crystal Maiden ve Vengeful Spirit ile Rubick ve Lina arasında karşılıklı bir çekişme yaşandı diyebiliriz. Bu nedenle oyunun alt koridorunda tansiyon sürekli yüksekti. Burada iG, rakibi defansif bir 3’lü ile karşılayarak Hao’nun rahatça altın kazanmasını engellemeyi amaçladı ve belli aralıklarla Spirit Breaker öncülüğünde rakibi aradan çıkarmak istedi. Tüm bunlar olurken Ferrari de orta kulvarda etkili bir performans sergilemeye çalıştı ancak Invoker karşısında bir şekilde sürekli duvara tosluyordu. VG açısından oyundaki en önemli pozitif unsur, kulvarlar arasındaki hızlı geçişler oldu. Spirit Breaker ile sürekli kulvarlara baskınlar düzenlemek için çabalayan iG’ye karşı çok hızlı reaksiyon göstererek hem kule altı hem dışarıda bütün takım dövüşlerini kendi avantajlarına çevirmeyi başardılar. Bu sayede Ferrari denklemden çıkarılmış oldu ve gözler tekrar BurNing’e çevrildi. Ancak o da bu kaybedilen dövüşlerden çok olumsuz etkilendi ve yeterli gelişmeyi gösteremedi. iG kafasında oluşturduğu stratejiyi uygulamaya bir şekilde yürürlüğe koymayı başarmıştı ancak VG’nin karşılaştığı zorluklarla erkenden başa çıkabilmesini pek de beklemiyor gibi görünüyorlardı. Belli bir süre sonra oyunu domine eden VG zafere uzanan taraf oldu.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir