mix

İlki bu yaz olmak üzere e-Spor olimpiyatları başlıyor

İngiliz hükümeti, olimpiyatlar tarzında uluslararası bir e-Spor rekabeti oluşturmak için bir komite kurdu.Bu hedef doğrultusunda ilk olarak Kültür ve Dijital Ekonomi bakanı Ed Vaizey, geçtiğimiz günlerde düzenlenen e-Spor Zirvesi’nin açılış konuşmasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) rehberliğinde kâr amacı gütmeyen bir dernek sıfatıyla Uluslararası e-Oyun Komitesi’ni (IEGC) kurduklarını açıkladı.

İlk adım ise, Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek olan 2016 Yaz Olimpiyatları’nda atılacak. Buradaki açılış turnuvasında Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Büyük Britanya ve Kanada olmak üzere dört ülkenin e-Spor takımları boy gösterecek. İlk sene katılımın bu ülkelerle kısıtlı olması beklenirken, sonraki yıllarda çok daha uluslararası çapta bir katılım bekleniyor. Ek olarak e-Spor olimpiyatlarının, gerçek olimpiyatlarla aynı şekilde dört senede bir yapılacağı belirtiliyor. Bu durumun, oldukça hızlı ilerleyen ve oyuncuların çok küçük yaşlarda emekli olduğu sektörde nasıl bir fark yaratacağını ise önümüzdeki yıllar gösterecek.

Olimpiyat turnuvalarına katılım için, oyuncuların en az 18 yaşında olma zorunluluğu bulunurken, kazananlar için verilecek olan ödül olimpiyatlarla simgeleşen altın, gümüş ve bronz madalya olacak. Etkinliklerde herhangi bir para ödülü verilmeyecek ve alışık olduğumuz üzere bir ödül havuzu bulunmayacak. Diğer e-Spor turnuvalarına nazaran herhangi bir parasal ödül bulunmaması ise akıllarda takımların hangi sebeple bu turnuvaya katılacak olmasını getiriyor. Alınan bilgilere göre de Uluslararası e-Oyun Komitesi önümüzdeki aylarda bu konu üzerinde çalışarak takımları turnuvaya çekebilmenin yollarını arayacak. Bu komite ayrıca turnuvalara katılacak olan takımlar için ulusal bir danışma kurulu kuracağını da ayrıca açıkladı.

e-Spor’un gelişerek bu seviyelere geldiğini görmek sevindirici fakat bunun atılan küçük bir adım olduğunu bilmek gerekiyor. Yapılacak olan destekler ve çalışmaların ardından bu girişimin çok daha iyi yerlere gelme potansiyeline sahip olduğunu söyleyebiliriz.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir