mix

2017’de 5Mid: En Çok Okunan 10 Haber

Başta espor, sonrasında bizim için dolu dolu geçen 2017’yi kapatırken sizlerle 5Mid’in en çok ilgi çeken yazılarını paylaşmasak olmazdı. Hiç beklenmedik transferler, akıl almaz yatırımlar, spor kulüplerinin sahneye girişi, uluslararası turnuvalar ve daha nicesiyle dolu bir seneyi geride bıraktık.

2017 boyunca yayınladığımız 1482 habere 1 milyonun üzerinde tekil ziyaretçi ilgi gösterirken, ziyaretçilerimiz 6 milyondan fazla sayfa görüntüledi. Üç yılın ardından hala gönüllü bir şekilde sürdürdüğümüz bu işe sarılmamızı sağlayan motivasyonu eksik etmediğiniz için sizlere sonsuz minnetimizi iletmek isteriz.

Şimdi lafı çok da uzatmadan geçen yılın en çok okunan haberlerine bakalım:

10. Dumbledoge Royal Bandits’te

10. sırada daha çok yeni yaşanmış bir gelişme var. Türk espor sahnesinin en popüler oyuncularından Dumbledoge’un 2017’de en merak edilen isimlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dumbledoge hangi takımda, nereye gitti, neden ayrıldı soruları sezon arasında sıklıkla dile getirildi. Dumbledoge’un 2018 Kış mevsimi için yeni adresi ise çılgın bir kadro kuran Royal Bandits oldu.

9. 1907 Fenerbahçe’nin merakla beklenen yeni ormancısı Chaser

2017’de Türk espor sahnesine 1907 Fenerbahçe sağlam bir damga vurdu. Dominant bir Yaz Mevsimi’nin ardından rahat bir şampiyonluğa ulaşan FB, Worlds 2017’de de ülkemizi gururla temsil etti. Kurulduğundan bu yana iki ormancı değiştiren 1907 Fenerbahçe’nin yeni sezon için anlaştığı Chaser da geçtiğimiz sene en çok okunan isimler arasındaki yerini aldı.

8. BAUSuperMassive’de orta koridorun yeni sahibi Koreli GBM

Ligimizin bir diğer büyüğü BAUSuperMassive’in yeni sezon kadrosu da uzunca bir süre merak edilen konular arasında yer aldı. Sonunda 5 Türk düzeninden çıkıp Koreli getirmesi beklenen BAUSuperMassive’in yeni Korelileri bu beklentiyi boşa çıkarmadı. İlgilendiğini duyurduğumuz GBM’i haberimizden birkaç gün sonra açıklayan SUP, yeni sezonda iddiasını sürdüreceğini de böylece göstermiş oldu.

7. 5Mid Özel: Beşiktaş yeniden League of Legends sahnesinde

Şimdi yeni sezon transferlerinden biraz daha geri gidiyor, yaz aylarına dönüyoruz. Dünyada espora adım atan ilk spor kulübü Beşiktaş, önemli başarılara imza attığı girişinin ardından gerileme dönemine girerek ligdeki yerini kaybetmişti. Bir yıla yakın bir aranın ardından Beşiktaş’ın bu sefer kulüp yönetiminde Team Turquality’nin Yükselme Ligi slotunu satın alarak sahneye dönüşüne dair yaptığımız özel haber de 2017’nin en çok okunanları arasına girdi.

6. Naru’nun yeni adresi Team AURORA

Türkiye League of Legends sahnesinin en efsane oyuncuları arasına adını yazdıran Naru’nun SUP’tan ayrıldıktan sonraki takımı son birkaç ayın önemli gündem maddelerinden biriydi. Farklı takımlarla görüşmeleri sürdürdükten sonra imzayı AURORA’ya atan Naru’nun transferi en çok okunan altıncı haberimiz oldu.

5. Dumbledoge ve SuperMassive’in yolları ayrıldı

Kış Mevsimi ve MSI’ın ardından Türk espor sahnesi hiç beklenmedik bir gelişmeyle çalkalandı. Kuruluşundan bu yana SUP forması giyen Dumbledoge, MVP de seçildiği 2017 KMF sonrasında sürpriz ayrılık kararını Twitter üzerinden duyurdu. O zamanlar sonraki durağını bilemesek de, ünlü destek oyuncusu MSI 2015’te Faker’ı öldürdüğü Beşiktaş formasını bir kez daha giyecekti.

4. 5Mid Özel: Frozen’ın 750,000 TL’lik maaşı

1907 Fenerbahçe için rüya gibi geçen 2017 senesinin mimarı, Türkiye’de yapılmış en büyük transfer açık ara Frozen’dı. Yıldız orta koridorunu 2018 için de kadrosunda tutmak isteyen 1907 Fenerbahçe’nin, kaynaklarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla bir yıllık süreçte ödeyeceği 750,000 TL dolaylarındaki maaş da bu yıl en çok okunan haberler arasına girdi. O dönem bu miktarı bir rekor şeklinde lanse etmiş olsak da, ardından duyurulan transferlerle bu rekorun kırılmış olması gayet mümkün.

3. 1907 Fenerbahçe’nin Kış Mevsimi kadrosu

Şimdi yılın ilk günlerindeyiz. 2017’nin başları Türk League of Legends sahnesi adına oldukça hareketliydi. 1907 Fenerbahçe ve Galatasaray ilk kez Vadi’de karşılaşacaktı ve iki takımın kadroları da büyük merak konusuydu. 1907 Fenerbahçe’nin Thaldrin, Reach, Frozen, J1mmy, Japone ve Un1tback’li ilk kadrosu da 2017’de en çok okunan üçüncü haberimiz oldu.

2. Galatasaray’ın Kış Mevsimi kadrosu

Yılın ilk günlerindeki hareketlilik League of Legends’taki büyük derbi vaadi kaynaklıydı. 1907 Fenerbahçe ile Galatasaray geliyor, ülkemiz dünyanın en hızlı büyüyen liglerinden biri olmaya doğru ilerliyordu. Victorious Ace’in Şampiyonluk Ligi slotunu satın alarak dahil olan Galatasaray’ın Broken Blade, Kanani, Abbedage, KillerEs ve Maddager’lı kadrosu, nihayetinde devasa bir hayal kırıklığı yaratacak olsa da taraftarların en çok okuduğu ikinci haber oldu.

1. Beşiktaş’ın Yaz Mevsimi kadrosu

Yaz Mevsimi’yle birlikte sahneye geri dönen Beşiktaş’ın yeni kadrosu 2017’de 5Mid’in en çok okunan haberi oldu. Yoluna Yükselme Ligi’nde devam edecek Beşiktaş’ın Flaxxish, Closer, LongB, Deadly ve Dumbledoge’lu kadrosu taraftarlarında büyük heyecan uyandırmış, Şampiyonluk Ligi’ne yükselmesine kesin gözüyle bakılmıştı. YL süresince nişancısını bir türlü oturtamayan Beşiktaş, önce finalde HWA’ya mağlup olmuş, ardından ŞL yedincisi Galakticos karşısında Vadi’den bir kez daha yenik ayrılmıştı.

5Mid’de 2017 işte böyle geçti. 2018’in herkes adına mutlu, huzurlu ve oyun dolu olmasını dileriz.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

1 Comment

  • Cem ÇELİK 1 Ocak 2018

    Daha önce bir kaç kez yazdım, siteye yorum gelmiyor. Belki tasarımınızda bu kısım dikkat çekmiyordur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir