mix

Ünlü crack grubu 3DM, korsan işine ara verdi

Çin kökenli korsan oyun grubu 3DM, yaptığı açıklamayla bir sene boyunca oyunların korsan versiyonlarını çıkarmayacağını açıkladı.

Korsan oyunların indirilme sayısı dünya genelinde bir hayli yüksek. Aynı şekilde ülkemizde de korsan oyunlara olan yönelim önemli ölçüde yüksek ve bunun arkasında şu an konuşmaya başlarsak içinden çıkamayacağımız çok sayıda sebep bulunuyor. O gerekçelerin arkasına sığınarak korsan oyun indiren kitlenin en büyük yardımcılarından biri olan Çin merkezli 3DM’den ise takipçilerini üzecek bir haber geldi. GTA V, FIFA, PES ve Crysis gibi dünyanın en popüler oyunlarında herkesten önce crack’li sürümleri çıkarmasıyla ünlenen 3DM, lideri “Bird Sister”ın yaptığı açıklamayla bir yıl boyunca tek oyunculu oyunlardan uzak duracaklarını ve korsan sürüm çıkarmayacaklarını duyurdu.

Alınan bu kararın perde arkasında ise daha önemli bir konu bulunuyor. Bu bir yıllık süre içerisinde 3DM, korsan versiyon olmadan kullanıcıların orijinal sürüme yönelip yönelmeyeceğini ve bu durumun oyun piyasasını ne kadar etkileyeceğini görmek istediğini belirtiyor. Grup tarafından ayrıca korsana karşı alınan önlemlerin yıllar içerisinde çok fazla gelişmesinin de işleri zorlaştırdığı vurgulanıyor. Bununla alakalı olarak Bird Sister, geçtiğimiz aylarda Denuvo adlı kopya koruma sistemi ile çıkış yapan Just Cause 3’ün korsanını çıkarmakta çok zorlandıklarını belirtmişti. Bird Sister, korsan işlerinin iki yıl içerisinde bitebileceğini de söyleyerek oyun dünyası adına şok etkisi yaratacak bir başka açıklamada daha bulunmuştu.

3DM’den “ara verdik” gibi bir açıklama gelmesine rağmen, grubun o bir sene sona erdiğinde tekrar devam edip etmeyeceği hakkında bir bilgi bulunmuyor. Yine de eksikliklerini hissettirmeyecek başka gruplar sessiz sedasız çalışmalarına devam ediyor.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir