League of Legends League of Legends Haberleri

8.11 yamasında ARAM modu güncelleniyor

League of Legends’ın uzun bir süredir değişmemesine rağmen en eğlenceli oyun modundan birisi olan ARAM, 8.11 yamasında büyük değişikliklere maruz kalacak. Hali hazırda haritayı seven oyuncuların bu değişikliklerden sonra modu çok daha keyifle oynayacaklarını söylemek mümkün.

Önümüzdeki haftalarda başlayacak Bilgewater etkinliği ile birlikte oyuna getirilecek değişiklikler Riot Games tarafından “yaşam kalitesi özellikleri” olarak tanımlanıyor. Dilerseniz sözü çok uzatmadan değişikliklere bir göz atalım.

İlk göze çarpan şey Kullanılabilir Şampiyonlar Havuzu. Bildiğiniz gibi ARAM’da pek oynamadığınız bir şampiyon geldiğinde zarlayıp şampiyonunuzu değiştirebiliyorsunuz. Buradaki en büyük değişiklik zarladığımız şampiyonların Kullanılabilir Şampiyonlar Havuzu’na geçmesi ve takım arkadaşlarımızın bu şampiyonları tek tıkla alabilmesi. Yani “X’i isteyen var mı?” şeklinde sohbete yazmamıza artık gerek yok.

Bununla birlikte bir diğer değişiklik ise şampiyon havuzunda yapıldı. Rasgelelik özelliğini korumak adına bu güncellemeyle artık havuzda genellikle son üç ücretsiz oynanabilecek şampiyonlardan oluşan 42 şampiyon bulunacak. Ayrıca Bilgewater etkinliğinden ötürü de Pyke bu etkinlik sırasında tüm kullanıcılar tarafından satın almadan oynanabilecek.

Mükemmel KDA yaptınız, çok fazla minyon kestiniz fakat S alamadınız mı? Şampiyon Ustalığı sistemi de ARAM için güncellenecek. Haritada artık S almak için gereken performans Sihirdar Vadisi’yle karşılaştırıldığında daha tutarlı bir hale getirilecek.

Oyunun başlangıcında da göze çarpan değişiklikler yer alıyor. Artık ARAM’da da tıpkı Sihirdar Vadisi’ndeki gibi ilk 15 saniye üs kapıları aktif olacak. Ayrıca 3. seviyeden 4. seviyeye geçmek eskisi kadar zor olmayacak.

Herkesin ısrarla dile getirdiği bir diğer şey de teslim olma süresiydi. ARAM’da teslim olma süresi herkesin onay verdiği durumlarda 8 dakikaya, normal teslim olma oylamaları için ise 12 dakikaya çekildi.

Yukarıdaki tüm değişiklikler kalıcı olarak haritada yer alacak. Bilgewater etkinliğine özel güncellemeler de 8.11 yamasıyla haritaya gelecek. Bu güncellemeler sadece etkinlik için yayınlansa da oyuncular beğendiği takdirde kalıcı olarak da oyuna getirilebilecek.

 

Etkinlik özelinde Kara Hasat’ın değerleri zayıflatıldı. Bilgewater sırasında şampiyon alt etmelerinden 4 Ruh Özü, topçu minyon biçmekten ise 2 Ruh Özü elde edeceğiz. Haritanın belki de en OP eşyalarından Warmog’un Zırhı da etkinlik süresince ARAM’dan kaldırılacak.

Bilgewater süresince haritada üç yeni eşya da olacak. Bu eşyalar şunlar:

–     Hayalet adımları: Sadece yakın dövüşçülerin alabileceği, giyeni duvarların içinden geçiren çizmeler.

–     Hortlak Palası: Etkinleştirildiğinde kullananın altındaki zemini işaretleyen bir SG/zırh deşme eşyası. Kılıcı kullanan kısa bir süre sonra bu işarete geri dönüyor.

–     Kandöken’in Duvağı: Banshee’nin Duvağı’nın yakın akrabası olan bu YG/büyü nüfuzu eşyası, sahibi bir yetenekle hasar verdiğinde ona kalkan sağlıyor.

Harita üzerindeki Can Yadigarları’nın mekanikleri de değişiyor. Öncelikle şu anda çok az olan değerler, şampiyonların kayıp can ve mana miktarına bağlı olarak değişecek. Ayrıca sadece tek bir şampiyon için değil, tıpkı Kefaret gibi belirli bir alanın içindeki tüm takım arkadaşlarının can ve mana değerlerini iyileştirecek. Yadigarların doğuş süresini de Tab’a basarak görebileceğiz.

Kasap Köprüsü geri dönüyor! Bilgewater etkinliği boyunca, tüm ARAM oyunları burada oynanacak:

Tüm bu değişikliklerin haritayı daha keyifli yapacağına hiç şüphe yok. Özellikle görsel olarak çok daha keyifli gözüken haritaya bu güncellemenin 8.11 yamasında geleceğini tekrar hatırlatalım.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir