mix

ABD’de bir hastaya Metal Gear Solid protezi takılacak

Tren kazasında kolunu kaybeden bir oyun tutkunu, Konami’nin de dahil olması ile birlikte, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’in ana karakteri Snake’in protez koluna benzer bir proteze sahip olacak. 

25 yaşındaki James Young’ın tren kazasında sol ayağı yaralanmış, daha sonradan ise sol kolunu kaybetmek zorunda kalmıştı. Tüm engellerine rağmen Young, video oyunları oynamaya devam etti. Konami, protez artisti Sophie De Oliviera Barata ile iş birliği yaparak Young’a protez kol yapma kararı aldı. Young, adaylar arasından dikkatli bir şekilde seçildi. Konami’nin amacı ise bu alternatif protezten ve protezin sağladığı faydalardan en fazla kimin yararlanacağı üzereydi. Protez artisti De Oviliera Barata, Konami’nin sağladığı robot mühendisleri ve ürün tasarımcıları ile Young’ın isteklerini ve gerekliliklerini karşılayabilecek bir protez üzerine çalışıyor.

Yapılacak protezin son halinin Metal Gear Solid’tekine bire bir haline benzemeyeceğini belirten Konami’nin proje menajeri Su-Yina Farmer, Mashable’a yaptığı açıklama ile James ve kendisinin büyük sci-fi tutkunu olduklarını, ilk başta Metal Gear Solid’i örnek almalarına rağmen James’in katkıları ile beraber farklı ve James’in karakterine uygun bir protez yapılacağını söyledi.

Protez, James Young’ın günlük hayatında pratik olarak kullanabileceği bir protez olarak üretilecek. Ayrıca protezin James’in oyun oynamasını da kolaylaştıracağını belirtelim. Farmer, James’in mekanik ya da silaha benzer bir protez istemediğini de sözlerine ekledi.

Proje, Phantom Limb Project adı altındaki blogtan takip edilebiliyor. Kullanılan teknolojinin ve tasarım sürecinin gözlemlenebileceği blogun yanı sıra, The Phantom Limb adı altında bir Twitter hesabından da süreç takip edilebilir.

Böyle büyük şirketlerin sadece oyun odaklı olmayıp sosyal sorumluluk projeleri ile de ilgilenmesi, oldukça olumlu bir etkinlik olarak gözükmekte.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir