mix

Activision, e-Spor organizasyonu MLG’yi satın aldı

e-Sporun dev organizasyonlarından MLG, rekor fiyata Activision Blizzard tarafından satın alındı.

Dünya çapında üne sahip çok sayıda önemli oyunun yapımcısı Activision Blizzard, Amerikalı e-Spor organizasyon şirketi MLG‘yi 46 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

2002 yılında Amerika’de kurulan Major League Gaming, birçok farklı oyun için profesyonel etkinlikleri organize etmesi ile biliniyor. Ayrıca şirket, e-Spor etkinliklerini daha geniş bir kitleye aktarmak adına televizyonda yayınlanması için yaptığı girişimlerle de tanınıyor. Organizasyonun satılma nedeni ise uzun süredir biriken borçları. Bu borçların üzerine yönetim, organizasyonu satışa çıkarma kararı aldı ve uzun süren görüşmelerin ardından Acivision Blizzard ile anlaşıldı. 46 milyon doların dışında Acivision Blizzard’ın organizasyonun borçlarını ödediği de alınan bilgiler arasında.

Bu satın alma işlemlerinin ardından Major League Gaming kurucusu ve CEO’su Sundance DiGiovanni görevinden ayrıldı. Organizasyonun başına geçen yeni isim ise CFO Greg Chisholm oldu. MLG’nin bu kadar yüksek bir fiyata satın alınmasının ardından dünya geneline açılması da ayrıca bekleniyor. 2014 yılında profesyonel oyunculara ve turnuvalara yönelik olarak ilk oyun arenasını Ohio’da kuran MLG, ikinci arenasını ise 2017 yılında Çin’de açmayı planlıyor. e-Spora giriş yapmak istediği bilinen Activision Blizzard da böylece ilk adımını atmış görünüyor. Satın alım sonrasında yapılan açıklamada “Major League Gaming’i alarak e-Spor için ESPN oluşturma planlarımızda önemli bir adım attık.” ifadelerine yer verildi. Activision’ın sektöre katacaklarını merakla bekliyoruz.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir