FIFA

AS Roma, Fnatic FIFA takımına ortak oldu

Espor sahnesinin bir numaralı isimlerinden Fnatic, FIFA takımı için İtalyan futbol devi AS Roma ile bir ortaklık anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Her geçen gün espor arenasına yatırım yapan yeni şirket ve takımların haberlerini almaya devam ediyoruz. Başlarda prestijli isimlerini kullanarak sahneye dahil olan organizasyonlar, son zamanlarda maddi açıdan da espora oldukça fazla yatırım yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Strogbow Investments ile bir sponsorluk anlaşması yapan eski adıyla Albus NoX, yeni adıyla M19, elde edeceği diğer gelirlerin yanında 22 milyon dolarlık bir gaming house’a da sahip olmuştu. Gelecek vadeden bu sahneden pay elde etmek isteyen şirket ve kulüplerin sayısı da haliyle gün geçtikçe artıyor. Son olarak İtalyan futbol devi Roma, espor denince ilk akla gelen organizasyonlardan Fnatic’in FIFA takımıyla ortaklık yapma kararı aldı.

Fnatic ile AS Roma arasında yapılan anlaşma gereğince takım Fnatic tarafından idare edilmeye devam edecek. Bunun yanında FIFA takımındaki oyuncular AS Roma logolu formaları giyme şansına erişecekler. Brit Sam “Poacher” Carmody, Aman “Aman” Seddiqi ve Nicoló “Insa” Mirra olmak üzere üç oyuncudan oluşan Fnatic FIFA takımı, Roma kulübünün espor sahnesine ilk adımında pay sahibi olacak. AS Roma’nın resmi internet sitesinde açıklamalarda bulunan Aman, böyle bir fırsatın hayatta her zaman karşılarına çıkmayacağını ve çok mutlu olduklarını ifade etti.

Böylece League of Legends takımına sahip olan Paris St Germain ile FC Schalke 04 ve armaları altında profesyonel FIFA oyuncuları çalıştıran Manchester City, Ajax ile Valencia’nın yanına son olarak AS Roma da eklenmiş oldu.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir