mix

Asya Oyunları 2018’de yer alacak espor oyunları belli oldu

Jakarta’da düzenlenecek Asya Oyunları 2018’de yer alacak oyunlar belli oldu. Belirlenen oyunlar arasında League of Legends, Hearthstone, Starcraft II, Pro Evolution Soccer, Clash Royale ve Arena of Valor bulunuyor. 

Geçtiğimiz yıl Asya Olimpiyat Komitesi hatırlayacağınız üzere Alibaba’nın yan kuruluşu Alisports ile 2018 ve 2022 Asya Oyunlarına esporu dahil etmek için partnerlik gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Alibaba’nın Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile partnerliği uzun vadeli olarak planlanmış durumla. Alisports ise aktif bir şekilde Olimpiyatlar’a esporu dahil etmek adına çalışıyor. Burada ilginç olan noktalardan biri ise Alibaba’nın direkt olarak rakibi Tencent’in iki oyunu League of Legends ve Arena of Valor’un oyunlara dahil edilmiş olması.

Elbette akıllara gelen ilk sorulardan birisi ise PES, Clash Royal ve Arena of Valor gibi oyunlar bulunmasına rağmen Counter Strike: Global Offensive gibi milyonlarca kişinin oynadığı popüler bir oyunun neden dahil edilmediği. Komitenin katı kurallarına göre bu oyunlar arasında hali hazırda kan içeren bir oyun yer alamıyor. Ayrıca CS:GO’nun popülaritesi Asya’da Avrupa ve Amerika’daki kadar yüksek değil. Oyunun dahil edilmeme nedenlerinden bir diğeri de bu.

Öte yandan Asya’da mobil oyun kültürü fazlasıyla gelişmiş durumda. Arena of Valor’un Çin versiyonu Honor of Kings’in hali hazırda büyük bir ligi bulunuyor. Clash Royale de birçok bölgede profesyonel ligleri başlatmış durumda. Birçok büyük Çinli espor organizasyonu LGD, EDG ve Gen.G’nin mobil oyunlar için takımları bulunuyor.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir