mix

Bahçeşehir Üniversitesi espor bursu başvuruları başladı

Ülkemizde bir ilke imza atarak espor bursu vereceğini açıklayan Bahçeşehir Üniversitesi, burs başvurularını almaya başladı. Üniversitenin Apply BAU platrofmu üzerinden kayıtları alınan espor bursuna 2017 ÖSYS sınavlarına girecek tüm öğrenciler başvurabiliyor.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin sağladığı burs imkanı ise yeni öğrencileri olduğu kadar hali hazırda profesyonel esporcu olarak hayatını sürdüren isimleri de kapsıyor. Şampiyonluk Ligi ve Yükselme Ligi’nde başarılı olan örnek oyuncular, üniversite tarafından sağlanan ve %100’e varan burs imkanı ile eğitim hayatlarına devam edebiliyor.

Ancak bursun asıl etkisi, ÖSYS sınavları sonrasında üniversiteye girecek ve bu alanda gelişim göstermek isteyen yeni nesilde görülecek. Ülkemizde hâlâ yaygın bir kesim tarafından ciddiye alınmadığını gördüğümüz esporun gelişimi adına mükemmel bir hamle olarak değerlendirebileceğimiz burstan espor ekosisteminde varlığını sürdüren Twitch yayıncıları, turnuva hakem ve organizatörleri, sosyal medya uzmanları ile içerik yöneticileri de faydalanabiliyor. Sertifika programlarıyla Bahçeşehir Üniversitesi shoutcaster ve spikerlik, diksiyon eğitimi, turnuva hakemliği ve yönetimi, espor iş yönetimi, koçluk ve menajerlik gibi alanlarda da eğitimler vermeyi planlıyor.

Türkiye’de esporun geleceğine yönelik en ciddi adımlardan birini atan Bahçeşehir Üniversitesi’nde bu burs ile eğitim görecek öğrencilerin mezun olduktan sonra yapacaklarını biz de heyecanla bekliyoruz. Espor bursuna başvurmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir