mix

Batman: Arkham Knight rezaleti büyüyor

Yıllardır filmlerini, çizgi dizilerini izlediğimiz süper kahraman Batman’ın üçüncü oyununda yaşanan hezimetler bitmek tükenmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde önce Steam’den sonrasında da diğer oyun dağıtıcılarından ve mağazalardan kaldırılan Batman: Arkham Knight hakkında yeni yeni söylentiler ortaya çıkıyor. Kotaku’nun oyunun kalite kontrolünü yapan kişilerle yaptığı görüşmeler sonrasında yaptığı haberde, Rocksteady firmasının oyunun henüz yeteri kadar iyi olmadığının farkında olmasına rağmen oyunu piyasaya çıkardığı iddia ediliyor. Aynı şekilde Batman’in yasal haklarına sahip olan ancak sonrasında tüm mağazalardan kaldırılmasına karar veren Warner Bros. stüdyolarının da ilk başta durumdan haberdar olduğu ancak bir aksiyon almadığı belirtiliyor.

Bazı kaynaklar ise serinin üçüncü oyununda yaşanan sorunun neredeyse bir yıldır çözülemediğinin altını çiziyor ve firmanın oyunun hikayesinin sızdırılmasını önlemek amacıyla oyunu farklı donanımlarda test etmekten kaçınmasının da başka problemlere yol açtığını iddia ediyor.

Serinin ilk iki oyununda olduğu gibi bu oyunun da asıl yapımcısı olan Rocksteady firması oyunun konsol versiyonuyla bizzat ilgilenmiş, PC versiyonunu Iron Galaxy stüdyolarına emanet etmişti. Oyunun konsol versiyonunda 100 kişinin çalıştığı söylenirken, PC versiyonuyla 12 kişilik mini bir ekip ilgileniyordu. Bu durumun sonucunda da Rocksteady firmasının başına bela olan deforme bir oyun ortaya çıktı.

Oyunun konsol versiyonunda da sorunlar yaşayan firma, Arkham Knight’ın çıkış tarihini birkaç defa ertelemişti. Konsol versiyonundaki sorunları gidermek için çalışan şirket, PC versiyonu için yeterli zaman bulamadığı için oyunu piyasaya sürdüğünde PC için hazırlanan sürümün önemli eksikleri vardı. Böylesine amatör bir iş çıkarması beklenmeyen firmanın oyuncuları bekletmemek adına yaptığı bu hamle ise hedef kitleyi tatmin etmekten ziyade sinirlendirdi ve Rocksteady’nin oyuncularının gözünden düşmesine sebep oldu.

Oyun dünyasında ses getiren bu skandalın ardından Rocksteady ekibi ipleri eline alarak oyunun PC versiyonu üzerindeki çalışmalara başladı. Firmanın bundan sonra çıkartacağı iş umarız ki bir öncekinden daha başarılı olur.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir