mix

Batman: Arkham Knight’ın sorunları bitmek bilmiyor

2015’in en heyecanla beklenen oyunlarından olmasına rağmen yaz başında inanılmaz büyük bir fiyasko ile Steam’den geri çekilen Batman: Arkham Knight, Steam’e geri dönmesine rağmen oyuncuları mutlu etmedi.

Haziran ayında, geliştirici Rocksteady’nin hiçbir şekilde hazır olmayan ve çok sayıda hata içeren PC sürümünü piyasaya sürmesiyle birlikte başlayan fiyasko, önce oyunun platformdan geri çekilmesi, sonra da şirketin tüm sorunları bilmesine rağmen oyunu çıkarmasıyla iyice büyümüştü. Yayın haklarına sahip olan Warner Bros’un da durumdan haberdar olması, rezaleti iyice içinden çıkılmaz bir hale sokmuştu.

Çok sayıda oyuncuyu çileden çıkartan Arkham Knight için dört aylık bekleyiş nihayet önceki günlerde son buldu. Ancak oyuncuların çilesi bitmedi. Steam’de çok sayıda oyuncu sorunların devam ettiğini ve Arkham Knight’ın halen verimsiz çalıştığını söylerken, Warner da yama notlarında her şeyin düzeltilmediğini kabul etti.

Warner Bros tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SLI ve Crossfire için tam desteği sağlamak adına GPU ortaklarımızla çalışmalarımız sürüyor. Ek olarak, ortaklarımızla birlikte son sürücülerinde sorun yaşayan belirli ekran kartlarındaki stabilite sorunlarını çözmek için de uğraşıyoruz. Yoğun testlerin ardından, şu an için Windows 7’de çalışan bazı GPU’lardaki harddisk sayfalama sorunlarının uzun seansların ardından yeniden ortaya çıkabileceğini üzülerek belirtmek istiyoruz. Bununla karşılaşırsanız, oyunu yeniden başlatmanız sorunu çözecektir. Windows 10 kullanıcıları içinse, hiçbir sayfalama sorunu gözlenmemesi ve sorunsuz bir oyun için en az 12 GB RAM beklendiğini söylemek durumundayız.”

12 GB çok fazla gibi görünse de, Arkham Knight’ın oyuncularına bir nevi tesellisi var. 16 Kasım’dan önce oyunu satın alan herkes, Batman: Arkham Asylum GOTY, Batman: Arkham City GOTY, Batman: Arkham Origins ve Batman: Arkham Origins Blackgate oyunlarına ücretsiz sahip olacak. Warner Bros, hediyelerin Aralık’a kadar dağıtılmasını beklediğini belirtiyor.

Sonuç olarak ise, yapılan yorumlarda oyunun nispeten daha iyi olmasına karşın hala iyi olmadığını görüyoruz. Dört aylık bekleme sonunda Batman: Arkham Knight’ın bize getirdikleri ise SLI veya Crossfire eksikliği, kötü sürücü desteği ve Windows 7 ile Windows 10’da teknik sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Yani rezalet daha da büyüyor.

 

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir