mix

Bayern Münih başkanı espor planlarından vazgeçti

Alman futbol devi Bayern Münih, kulüp başkanının aldığı karardan sonra espora yapmayı planladığı milyonlarca euroluk yatırımından vazgeçti.

Başkan Ulrich Hoeness yapılacak olan bu yatırımın kulübün asıl misyonuyla uyuşmadığı fikrine varıp, espora giriş yapmamayı seçti.  Alman gazetesi BILD’e göre yaklaşık 5 milyon euroluk bir yatırımla sektöre giriş yapmayı planlayan Bayern Münih, League of Legends, Dota 2 ve Fortnite takımları kurmayı planlıyordu. Alınan bilgilere göre kulüp, espor dünyasına hızlı bir giriş yapıp yıldız oyuncular transfer etmeyi düşünüyordu.

2016 senesinden bu yana Bayern Münih’in espora girmesi bekleniyordu. Hatta 2016 senesinde taraftarlar kulubün SK Gaming’i satın aldığı iddiasını ortaya atmıştı ancak bir süre sonra bunun gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı. Kulübün basketbol şubesi sektöre daha önceden giriş yaptı. Takım, Bayern Ballers adıyla NBA 2K sahnesinde boy göstermekte.

Daha önceden Schalke 04, League of Legends sahnesine katılmıştı ancak zor zamanlar yaşayıp  düşme potasında bulunmuş ve daha sonra ligde kalmayı başarmıştı. Bunun yanında başka bir Alman ekibi olan VFL Wolfsburg ise asıl boy gösterdiği futbol alanına yakın durabilmek adına FIFA takımı kurduğunu açıklamıştı.

Bayern Münih gibi bir devin espor sahnesine girmekten şu anlık vazgeçti ancak ileride ne olur bilemeyiz. Başarılı kulüp gelişen sektörde yer alıp almamayı, ilerleyen zamanlarda tekrar gözden geçirmek isteyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir