mix

Bethesda’nın E3 2015 karnesi

E3’ün bu seneki en önemli katılımcılarından olan Bethesda, yaptığı önemli duyuruyla hayranlarını tatmin etmeyi başarmış görünüyor. 

Yıllardır beklediğimiz Fallout 4 için upuzun ve akılları baştan alan bir oynanış videosuyla bile “olmuş” olarak kabul edebileceğimiz lansmanda, yepyeni bir Doom ve Dishonored 2’ye dair de bilgiler alma imkanı bulduk.

Bakalım Bethesda bu seneki E3’te neler göstermiş:

https://www.youtube.com/watch?v=D5esyZPt5Jo

Elbette ilk sırada Fallout 4 var. Serinin uzun süredir beklenen devam oyununa nihayet 10 Kasım 2015’te kavuşacağız. Oyunda silahlarımızı ve zırhlarımızı büyük ölçüde modifiye etme, bina inşa etme ve hatta oyunun evrenindeki nükleer savaştan öncesini de görme imkanı bulacağız. Biz, E3’ün açılışını yapan Bethesda’nın sunumu ve oynanış videosundan sonra 10 Kasım’ın nasıl geleceğini düşünmeye başladık bile.

Bethesda, Fallout serisine enteresan bir yaklaşım sergileyerek, bir de mobil oyun çıkaracağını duyurdu. Fallout Shelter isimli oldukça şirin olan bu oyunda, kendinize bir “Vault” seçip onun yöneticisi oluyorsunuz. İçerde yaşayan insanların çoğalması ve sağlıkları gibi şeylerden sorumlusunuz. Oyun şimdilik sadece iOS cihazlarını destekliyor.

2012’de çıktığında, Dishonored oldukça beğenilen bir oyun olmuştu. Bir süredir beklenen devam oyunu Dishonored 2’yi de sonunda E3 2015’te görme fırsatı bulduk. Serinin devam oyununda bu sefer iki karakter oynatacağız. Bunlardan biri ilk oyundaki Corvo Attano olurken, diğeri de çırağı Emily Kaldwin olacak.

Bethesda’nın Hearthstone denemesi olacak strateji kart oyunu The Elder Scrolls Legends, bu yıl sonunda PC ile iPad’e gelecek ve tamamen bedava olacak. Elder Scrolls dünyasının kahraman ve yaratıklarıyla oynanacağını tahmin ettiğimiz Legends hakkında şu an için yukarıdaki fragman haricinde bir detay bulunmuyor.

Yeni Doom oyununu, birçoğumuzun beklediği bir şeydi. id Tech 6 motorunu kullanacak ilk oyun olacak Doom, ilk bakışta oldukça kanlı ve vahşi görünüyor. Aynı zamanda Doom, Snapmap isimli basit bir sistemi de beraberinde getiriyor. Bu sistem ile oyuncular kendi arenalarını ve oyun modlarını rahatça yaratabiliyorlar.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir