mix

Blizzard 2016 Heroes of the Storm liginin detaylarını açıkladı

Blizzard 2017 yılında Heroes of the Storm eSpor dalı için planlarını açıkladı. Liglerin formatı Riot Games’in düzenlediği LoL Championship Series’e oldukça benzerken dört bölgesel ligde toplamda iki mevsim oynanacak ve Mayıs ile Kasım aylarında olmak üzere iki büyük uluslararası turnuva düzenlenecek.

Heroes of the Storm’un resmi sitesindeki açıklamaya göre yeni format bu yılın turnuva formatının yerini alacak. BlizzCon 2016’ya katılmaya hak kazanan altı takım (Denial eSports, Astral Authority, Team Dignitas, Fnatic, MVP Black ve Ballistix) bu liglerde mücadele etmek için şimdiden davet edildi. Format ayrıca Challenger ligini ve ana lige çıkma turnuvalarını da kapsayacak. Promotion Turnuvaları olarak adlandırılan bu etkinliklerde takımlar bölgenin ana liginde mücadele etmek için birbirleriyle karşı karşıya gelecek.

HGC toplamda dört büyük lig (Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve Kore) ve dört küçük lig (Latin Amerika, Avustralya/Yeni Zellanda, Tayvan ve Güneydoğu Asya) düzenliyor. Her büyük lig 8 takım ile biri Ocak’tan Nisana, diğeri ise Haziran’dan Ekim’e kadar olmak üzere iki mevsim oynanacak. Bu takımlar 5 maçlık seriler üzerinden birbirleriyle karşılaşacak.

Her sezonun ortasında Western Clash ve Eastern Clash adı verilen iki büyük turnuva da sahnedeki rekabeti yüksek tutmak amacı ile düzenlenecek. Western Clash’e Kuzey Amerika ve Avrupa liglerinde ilk üç sırada olan takımlar ile Latin Amerika ve Avustralya/Yeni Zellanda liglerinden temsilciler katılacak. Aynı şekilde Eastern Clash’de ise Çin ve Kore liglerindeki ilk üç takım ile Tayvan ve Güneydoğu Asya temsilcileri mücadele edecek. Her iki turnuva da double-elimination formatında ve 100.000 dolar ödül havuzlu olacak.

Mevsim bitiminde ise tıpkı League of Legends’taki Mid-Season Invitational gibi Mid-Season Brawl turnuvası Mayıs ayında düzenlenecek. The Brawl’a her büyük ligden üç takım katılacak ve 250.000 dolar ödül havuzlu turnuvayı kazanmak için birbiri ile karşılaşacak. Liglerini mevsim sonunda ilk iki sırada bitiren takımlar The Brawl’a direk katılmaya hak kazanacak ve geri kalan altı takım bölgesel playoff turnuvasında oynayacak ve son takım olmaya çalışacak.

Mid-Season Brawl’dan sonra ise Blizzard’ın “Phase 2” olarak adlandırdığı ikinci mevsim oynanacak. Sezon Kasım’da düzenlenecek olan HGC Finalleri ile sonlanacakken bu turnuvaya da tıpkı The Brawl gibi büyük liglerden üçer takım katılacak. Finaller ile ilgili çok fazla detay bulunmasa da BlizzCon 2017’de düzenlenmesi bekleniyor.

Blizzard bu ligler dışında tıpkı LoL’de olduğu gibi takımların lige yükselmesini belirlemek adına HGC Open Division adında bir lig daha oluşturdu. Her sezon sonunda takımların yükseleceği/düşeceği bir turnuva düzenleyecek olan Blizzard bu turnuvaya ise “The Crucible” adını verdi. Her büyük ligdeki son iki takım da Crucible’da mücadele edecek.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir