mix

Boston Celtics oyuncusu Renegades’i satın aldı

NBA’de Boston Celtics’te forma giyen Jonas Jerebko, Renegades eSports’u Counter-Strike: Global Offensive takımı ile birlikte satın aldı.

Mart 2015’te Misfits adıyla kurulan, daha sonra isim değişikliğine giden Renegades takımı, ilk zamanlarında çok popüler durumdaydı ve hayran kitlesi oldukça fazlaydı. Daha sonra yönetimsel problemler baş göstermiş, takımın eski sahiplerinden Chris Badawi herhangi bir Riot turnuvasına katılmaktan ve takım sahibi olmaktan men edilmişti. Geçtiğimiz aylarda ise takımın o zamanki sahibi Montecristo bir yıllık men cezası almış ve Renegades, TDK ve TiP ile birlikte Riot turnuvalarına katılmaktan men edilmişti. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm bu çalkantılı zamanların ardından Renegades ekibi NBA oyuncusu Jonas Jerebko tarafından satın alındı. 29 yaşındaki İsveç doğumlu Jerebko, 10 yaşından beri basketbol oynuyor ancak bunun yanında kendisinin eSpor tutkusu da mevcut. Altıncı sınıftan beri Counter Strike oynadığını söyleyen başarılı oyuncu, yaklaşık bir yıldır eSpor sahnesine adım atmayı hedeflediğini ve bununla ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde Renegades’i satın almakta karar kıldığını söyledi.

Bilindiği üzere NBA oyuncusu Rix Fox 2015 yılında kendi takımı Echo Fox’u kurarken, Shaquille O’Neal da NRG eSprots’un kuruluşunda yatırımcılardan biri olmuştu. Yani NBA oyuncularının eSpor sahnesine sıklıkla adım attığına son yıllarda şahit olmaktayız ve Jerebko da Renegades’i satın alarak bir anlamda bu furyaya dahil olmuş oldu. Kendisine Fox ve O’Neal hatırlatılan Jerebko, esprili bir şekilde, ikisini de alt etmeye geldiğini sözlerine ekledi.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir