mix

Brezilyalı Ronaldo espora yatırım yaptı

Brezilya’nın efsane 9 numarası Ronaldo, Güney Amerika’nın en büyük espor organizasyonlarından CNB e-Sports Club’a yatırım yaptı.

CNB tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklama ile, içerisinde Ronaldo haricinde poker oyuncusu Andre Akkari ve Brezilya Poker Ligi yöneticisi Igor Trafane’in de bulunduğu bir grup yatırımcıya takım hisselerinin %50’sinin satıldığı duyuruldu. Yatırımın maddi boyutuyla ilgili bir açıklama ise yapılmadı.

Espora yönelik ilginin tüm dünyada özellikle son birkaç ayda ciddi şekilde arttığını söylemek mümkün. Güçlü takımları bulunan Brezilya’da da sektörün en yeni “furya” olarak tanımlandığı belirtiliyor. Nitekim Ronaldo’nun ilgisini çeken de bu olmuş. CNB’nin resmi sitesi üzerinden yatırıma dair görüşlerini paylaşan eski futbolcu, “Bir sporcu olarak CNB’deki fikirlerin bize oldukça yakın olduğunu gördük. Futbol stadyumlarında ve poker masalarındaki taraftarların heyecanını espora taşıyacağız,” ifadelerine yer verdi.

Brezilya’nın en büyük kulüplerinden CNB e-Sports Club, geçtiğimiz mevsim League of Legends liginde normal sezonu lider tamamlamış, finalde Worlds’e gitme başarısı gösteren INTZ’e mağlup olmuştu. Organizasyonun Dota 2, CS:GO, Smite gibi oyunlarda da takımları bulunuyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir