mix

Call of Duty: Advanced Warfare incelemesi

Call Of Duty: Advanced Warfare COD serisinin en son çıkan oyunu. Bu oyunda bildiğimiz Call of Duty anlayaşının biraz dışına çıkılmış. Bu da her seride aynı şeyleri görüp, oynamaktan sıkılan COD severlerini heyecanlandırıyor. Ayrıca oyun üst düzey grafikleriyle oyunculara görsel bir şölen sunuyor. callofduty2-e1415217461340

Kısaca oyunun artı ve eksilerinden bahsedelim. Oyunun tek oyunculu ve çok oyunculu modlarının her ikisi de oldukça tatmin edici. Geleceğin teknolojisiyle üretilmiş silahlar , özel elektronik giysiler ve eşyalar oyuna heyecan katıyor. Oyunun asıl ilgi çeken yönü görüntü kalitesinin çok yüksek olması. Oyunun zayıf noktası da hikayenin tahmin edilebilir ve tek düze olması.

Advanced Warfare’de exosuit diye geçen elektronik giysiler var. Tek oyunculu modda oynarken bu exosuitlerin 3 farklı tipiyle karşılaşacaksınız. Bu özel giysiler sayesinde yüksek noktalara zıplayabiliyor, havada manevra yapabiliyorsunuz. Hasarlardan korunmak için kalkan oluşturup kendi canınızı yenileyebiliyorsunuz. Bu özel giysiler sayesinde çatışmalar çok daha zevkli ve heyecanlı geçiyor. Karşı duvarın arkasında saklanan düşmanı duvarın üstünden zıplayarak direk kafasından vurabiliyorsunuz. Oyunu oynarken kendinizi Matrix filmindeymiş gibi hissedeceksiniz.

Bu özel giysilerin dışında gelişmiş silahlar, bombalar ve eşyalar var. Oyunda düşmanın yerini belli eden bombalar, güdümlü bombalar, makinelere karşı güçlü olan EMP bombaları ,içine girerek kontrol edilebilen robotlar, manyetik tırmanma eldivenleri, bilim-kurgu filmlerinden tanıdık ışın silahları gibi bir sürü gelişmiş teknoloji ürünü malzeme var. Sledgehammer bu askeri malzemelerin çoğunun gerçekte yapılan çalışmalar üzerine tasarlandığını söylüyor.

Advanced-Warfare-MP6

Oyunun hikaye kısmının COD serisinin önceki oyunlarına göre daha zevkli olduğu söylenebilir. Çünkü bütün bu teknolojik aletler ve giysilerle farklı varyasyonlar üretelebilirsiniz.

Call of Duty’nin bu oyununda görselliğe çok önem verilmiş. Karakterler ve çevre çok iyi tasarlanmış. Sinematiklerdeki ışıklandırma sistemi etkileyici. Küçük detaylardan tutun büyük şehirlere her şey üst seviyede dizayn edilmiş. Görselliğin yanı sıra ses efektleri de oyuna farklı bir heyecan katıyor. İleri teknoloji ürünü pompalı tüfekler ve keskin nişancı tüfekleri bu etkiyi size yaşatacaktır.

Oyunda canınızı sıkabilecek noktalar da var. İstediğiniz an giysinizin istediğiniz özelliği kullanamıyorsunuz, genelde oyunun sizi yönlendirmesiyle bu özellikleri kullanıyorsunuz.

Oyunun hikaye kısmı hakkında şunu söyleyebiliriz ki oyun sizi fazla şaşırtmayacaktır. Bir sonraki bölümde ne yapmanız gerekeceğini bölümün nasıl biteceğini kolaylıkla tahmin edebilirsiniz.

AXdvanced-Warfare-new-2

COD: Advanced Warfare’in çok oyunculu kısmı serinin son oyunları arasında öne çıkıyor. Çok oyunculu kısımda karakterinizi kendiniz tasarlayabiliyorsunz. Karakterinizdeki giysinin özelliklerini, silahınızın özelliklerini siz belirliyorsunuz. Ayrıca çok oyunculu kısmında farklı modlar da bulunuyor. Bu modların arasında yeni oyunculara kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunan bazı modlar da var.

Oyunun oynanışıyla ilgili video…

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir