mix

Call of Duty: WWII ilk üç gününde 500 milyon dolarlık satış yaptı

Geçtiğimiz hafta çıkan ve oyun severlerin büyük ilgisini çeken Call of Duty: WWII, ilk üç günde satışlardan 500 milyon dolar elde etti.

PUBG’nin son dönemde çıkışıyla birlikte yakaladığı popülerlik ve kırdığı rekorların ardından Call of Duty: WWII de oyun piyasasını sarsıcı bir başlangıca imza attı. Charlie Intel sitesindeki habere göre 2. Dünya Savaşı temalı oyun ilk üç gününde tam 500 milyon dolarlık satış yaptı ve rekora imza attı. Activison CEO’su Eric Hirshberg konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Call of Duty: WWII   ile eski CoD bağımlılarının tekrar ekiplerini bir araya getirmelerini amaçladıklarını ve muazzam bir geri dönüş alarak hem PC hem de konsol platformlarında önemli ölçüde bir kazanç elde ettiklerini dile getirdi.

Aynı zamanda PS4’te çıkış gününde en fazla satış yapan dijital oyun rekorunu da kırdıklarını ifade eden Hirshberg, geçtiğimiz yıl Infinite Warfare ve Modern Warfare Remastered’ın yaptığı satışları WWII’nun ikiye katlamayı başardığını da sözlerine ekledi. Call of Duty: WWII piyasaya sürüleli yaklaşık bir hafta oldu ve oyun bu süre zarfında birçok rekoru kırmayı başardı. Böylesine kısa sürede büyük satış rakamlarına ulaşan WWII’nun 2018 yılını oldukça iyi geçireceğini öngörmek mümkün.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir