mix

CLG, Halo Dünya Şampiyonası’ndan 1 milyon dolar ile ayrıldı

Kuzey Amerika’nın köklü e-Spor ekiplerinden Counter Logic Gaming, geçtiğimiz hafta düzenlenen Halo Dünya Şampiyonası’nı kazanarak FPS alanında e-Spor tarihinin en yüksek ödülünü elde etti. Final mücadelesinde Allegiance’ı net bir skorla 4-0 mağlup etmeyi başaran CLG, 1 milyon dolarlık para ödülüne sahip olurken, Dota 2’nin Valve tarafından düzenlenen turnuvaları haricinde tek bir e-Spor etkinliğinden milyon dolar kazanan ilk takım oldu. Allegiance ise ikinci olmasına rağmen oldukça sağlam bir ödül olan 500,000 dolar ile evine döndü.

 

Çeyrek finale çıkan sekiz takımdan yedisinin Amerikalı olduğu turnuvada, dışarıdan tek ekip olan Epsilon eSports, Team eLevate’ye 3-0 kaybederek turnuvaya bu aşamada veda etti. Dünya Şampiyonası’nın açık ara favorisi olarak gösterilen CLG de rahat bir sürecin ardından büyük ödüle uzandı. Turnuvanın ödül havuzu da ilk etapta 1 milyon dolardı ancak oyun içi satışlarla birlikte 1.5 milyon dolar daha toplandı.

 

Hızla gelişen Halo e-Spor sahnesi için ise turnuva büyük öneme sahipti. Geliştirici ekip 343, süreçten memnuniyetini belirtirken, daha Dünyta Şampiyonası sona ermeden önümüzdeki aylarda başlayacak Halo Ligi’ni duyurdu.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir