Counter-Strike: Global Offensive CS:GO Haberleri mix

Cloud9 CS:GO’da yeni bir sayfa açıyor

Geçtiğimiz günlerde 2 önemli oyuncusunun takımdan ayrılmasıyla bir kan kaybı yaşayan Cloud9, eksiklerini tamamlamak adına 3 yeni ismi kadrosuna kattı.

Shahzeb “ShahZam” Khan ve Kory “Semphis” Friesen’in Cloud9’dan ayrılmasına dair detayları geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde sizlerle paylaşmıştık. Ancak görünen o ki Cloud9 yarıştan kopmak istemiyor ve bunun olmasını önlemek için de takıma 2 oyuncu ve 1 analist olmak üzere 3 yeni oyuncu transfer etti. Tyler “Skadoodle” Latham ve Ryan “fREAKAZOiD” Abadir takımda oluşan 2 oyunculuk boşluğu dolduracak olan yeni isimler olurken, Braxton “swag” Pierce de takımda analist olarak görev alacak.

Abadir’in Cloud9’a katılması aslına bakılırsa o kadar sürpriz bir gelişme olmadı. Bunun sebebi olarak ise geçtiğimiz günlerde Abadir’in Cloud9 oyuncusu olan Michael “shroud” Grzesiek ile yayın yaptığı sırada Gmail hesabını açması ve yayını izleyenlerin gelen kutusunda Cloud9 sahibi Jack Etienne’den gelmiş olan bir kontratı görmeleri gösterilebilir. Abadir her ne kadar bu hareketi istemsizce yapmış olsa da o yayından sonra transfer söylentileri yavaş yavaş ortaya çıkmıştı.

Takım açısından Abadir seçiminin yapılması da akıllarda soru işaretleri oluşturmuyor değil. Bu soru işaretlerinin temelinde yatan ise kendisinin bir süredir rekabetçi sahneden uzak kalmış olması olarak gösterilebilir. Zamanında CS:Source bünyesinde kendisine bir isim yapmış olmasına rağmen CS:GO rekabetçi sahnesinde çok fazla bulunmamış olması ve bulunduğu zaman diliminde de çok başarılı olamaması da haberi alan oyunseverlerin aklına takılan bir nokta. Daha önce Frost Gaming, Reliable ve Homeless gibi takımlarda oynayan Abadir’in takıma katılışı pek sürpriz olarak görülmese de takımdaki diğer oyuncularla yakın ilişkileri olduğu söylenebilir. Dolayısıyla uyum sorunu çekeceğini düşünmek zor.

Takıma transfer olan diğer oyuncu Latham’a gelecek olursak, kendisinin CS:GO kariyeri Abadir ile karşılaştırıldığında oldukça parlak görünüyor. Oyunseverler kendisini iBUYPOWER’daki performansından hatırlayacaktır. Ancak takımın bir şike skandalıyla adının kirlenmesi ve Latham hariç tüm kadronun süresiz uzaklaştırma alması da akıllarda kalan başka bir nokta. Valve tarafından herhangi bir ceza verilmemesine rağmen kendisinin bu olaydan fayda sağladığını da unutmamak gerek.

Sezon başlamadan önce Latham’ın, Cloud9’nın eski oyuncusu Spencer “Hiko” Martin ile birlikte takıma katılacağı söyleniyordu. Ancak Martin’in kişisel yayınında yaptığı açıklamada oluşturmaya çalıştığı “rüya takımın” parçalandığını ve artık söz konusu olmadığını söyledi. Bu açıklama Latham’ı, geçtiğimiz gün oynanan ESEA finallerinde, boşalan pozisyon için kendini göstermeye itti. Eski Counter Logic Gaming oyuncusu olan  Peter “Ptr” Gurney de kendisiyle aynı amaçla yarıştı ancak Latham ondan daha öndeydi ve fırsatı yakalayan kendisi oldu.

Son olarak takıma analist olarak katılan Braxton “swag” Pierce, iBUYPOWER ile yaşadığı şike skandalıyla ceza alan bir diğer isim olarak karşımıza çıkıyor. Kendisinin transferi ise diğer iki isimle karşılaştırıldığında beklenen bir gelişme değildi denilebilir.

Bir zamanlar Kuzey Amerika’daki en iyi ekiplerden biri olan Cloud9 bu ünvanını geri almak için elinden geleni ardına koymayacak gibi görünüyor. Yapılan transferlerle takipçilerine tekrar eski coşkularını geri vermek isteyen Cloud9’ın nasıl bir performans göstereceği ise oldukça büyük bir merak konusu.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir