Counter-Strike: Global Offensive CS:GO Haberleri mix

Cloud9 iki oyuncusuyla yollarını ayırdı

Bilindiği üzere Cloud9 CS:GO sahnesinde kendini kanıtlamış bir ekip ancak son zamanlarda eski performanslarından eser yok. İki önemli isimle yollarını ayırmayı planlayan Cloud9, kötü gidişata dur demek adına köklü bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bu değişimin sonucunda takımın tecrübeli nişancısı Shahzeb “Shahzam” Khan ve Kory “Semphis” Friesen ile yollar ayrıldı.

Cloud9 bir zamanlar Kuzey Amerika bölgesinin en iyisi olarak gösteriliyordu ancak CS:GO bünyesindeki en büyük oluşumlardan biri olmaları bile bu ünvanı ellerinde tutmalarını sağlayamadı. Özellikle ESEA LAN Finallerinde tek bir haritadan dahi galip olarak çıkamamaları takıma olan güvenin zedelenmesine sebep oldu. Son zamanlarda takımın gösterdiği performanstaki gözle görülür düşüşün sebebi olarak ise takıma en son katılan Shahzeb “Shahzam” Khan’ın uyum sorunları çekmesi ve kendisini Cloud9’a getiren performansı sergileyememesi gösteriliyor.

Khan’ın takımdan ayrılacağı söylentileri uzun süredir varlığını sürdürüyordu ve artık kesinlik kazandı diyebiliriz. Spencer “Hiko” Martin’in takımdan ayrılmasından sonra boşluğu doldurması için geçtiğimiz Aralık ayında takıma kazandırılan Khan, daha önceki takımları olan Denial Esports ve Lunatik’teki AWP yetenekleriyle herkesin dikkatini çekmişti. Bu amaçla takıma taze kan olarak gelmesi ve harita hakimiyetine katkıda bulunması bekleniyordu ancak işler çok da beklenildiği gibi gitmedi.  Eski takımlarındaki performansını Cloud9 bünyesinde sergileyemeyen Khan, bir öz eleştiri yaparak hayal kırıklığını kabul etti:

“Doğrusunu söylemek gerekirse işler istediğimiz gibi gitmiyor ve geçtiğimiz aylarda aldığımız sonuçlar da pek iç açıcı sayılmaz.”

Khan’ın takımdan ayrılması her ne kadar beklenen bir gelişme olsa da Kory “Semphis” Friesen’in ayrılması takipçileri tarafından oldukça şaşkınlıkla karşılandı. Buna sebep olarak ise Friesen’in takımın yaklaşık 1 senedir ayrılmaz bir parçası gibi olmasıydı. Buna ek olarak performans açısından Khan kadar eleştirilmemiş olsa da takımdaki değişikliğe kendisinin dahil olması Cloud9’ın başarı için gereken köklü değişime olan inancının büyüklüğünü gösterir nitelikte. Organizasyonun tarafından yapılan açıklamada bu ayrılığın zor ama gerekli olduğu belirtilmiş.

Takımın son ESEA finallerinde gösterdiği inanılmaz kötü performans takipçilerini her ne kadar üzse de, Cloud9 tarafından, ayrılan oyuncularla herhangi bir kırgınlığın bulunmadığı ve kendilerine takım için gösterdikleri mücadele için minnettar oldukları belirtildi. Duruma ilişkin olarak son açıklamayı Cloud9 takımının yöneticisi Tres “stunna” Saranthus yaptı:

“Takımda yaşanan bu büyük değişikliğin ardından devam etmek zorlu bir süreç olacak. Bu durumda takım olarak performansımızda dibi gördük diyebiliriz. Çevremizde ve ulaşabildiğimiz kaynaklarda hakkımızda yazılan işlerini ciddiye almıyorlar veya inanmıyorlar sözleri gerçeği yansıtmıyor çünkü dışarıdan bakarak yorum yapmak ve kararlar vermek kolay. Açıkça ve tüm samimiyetimle söylüyorum ki şu an bulunduğumuz noktaya kolay gelmedik ve burada bulunmaya devam etmek asla kolay olmayacak. Şu an tek hedefim Cloud9’ı, profesyonel CS:GO sahnesinde hak ettiği yere tekrar getirmek ve buna sonuna kadar inanıyorum.”

Şu an için takımın 2 önemli oyuncusu serbest durumda ve kalan ekibi oluşturan isimler ise şöyle:

  • Michael “shroud” Grzesiek
  • Jordan “n0thing” Gilbert
  • Sean “seang@res” Gares
Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir