mix

Cloud9’dan doping iddialarına yanıt geldi

Türkiye’de ana akım medyaya bile konu olan e-Sporda doping iddialarının merkezindeki takım olan Cloud9’dan nihayet bir açıklama geldi. Neredeyse tüm oyunlarda üst sıralara oynayan Cloud9’nın CS:Go takımı oyuncusu Kory “semphis” Friesen’in geçtiğimiz haftalarda Counter-Strike içerik üreticilerinden Mohan “Launders” Govindasamy ile yaptığı bir röportaj sırasında takım arkadaşlarıyla birlikte Mart ayında düzenlenen ESL One Katowice turnuvasında Aderall adında bir ilaç kullandığını belirtmişti. Videonun hızla yayılmasının ardından, geçtiğimiz gün ESL şirketi de bundan sonraki tüm turnuvalarında doping/uyuşturucu testi yapacağını duyurmuştu. Haberler yine e-Spor ile pek ilgisi olmayan birçok yayın kuruluşu tarafından paylaşılırken, sektörün gerçek bir spor dalı olma yolunda her ne kadar olumsuz bir gelişmeyle de olsa sağlam bir adım attığı söylenmişti.

Tüm bunların arasında sessiz kalan Cloud9 ise, kısa bir açıklama ile Daily Dot‘a turnuvalar öncesinde gerçekleştirilmesi planlanan uyuşturucu ve doping testleri konusunda tamamen uyum sağlayacaklarını ve kullandığı yakalanan oyuncularını hiçbir şekilde desteklemeyeceğini söyledi. Takımın sahibi Jack Etienne’in tam açıklaması şu şekilde: “Cloud9’nın herhangi bir oyuncusunun yasa dışı performans arttırıcı ilaç kullanmasını desteklemesi söz konusu bile değildir. Cloud9 oyuncuları ESL ve diğer turnuva organizatörlerinin uygulayacağı testlere girecek ve etkinliklerin dürüst bir rekabet çerçevesinde gerçekleştirilmesine yardımcı olacaktır.”

 

Şu ana kadar herhangi bir Cloud9 oyuncusundan ise iddialara yanıt niteliğinde bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde daha fazla gelişmenin meydana geleceğini düşündüğümüz konuyu yakından takip edecek ve tüm güncellemeleri aktaracağız.

 

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir