mix

CS:GO DreamHack Open Cluj-Napoca’da 3. gün

DreamHack’in ev sahipliğinde Romanya’da devam etmekte olan yılın son büyük turnuvası olan DreamHack Open Cluj-Napoca’da üçüncü gün karar maçları oynandı ve çeyrek finale yükselen dört takım daha belli oldu.

Üç maçlık seri şeklinde oynanan karar maçları sonucunda çeyrel finale yükselen takımlar şu şekilde oluştu: Fnatc, G2 Esports, NIP, ve Na’vi. Dün gruplarından direKT olarak çeyrel finale yükselen dört takım ise Virtus.Pro, Luminosity Gaming, Team EnVyUs ve TSM olmuştu.

Bugün oynanan serilere göz atacak olursak:

Fnatic 2-0 Cloud9 (A grubu karar maçı)

İkinci gün upper bracket maçında Brezilya temsilcisi Luminosity Gaming’e kaybeden Fnatic, karar maçında karşılaştığı Cloud9 karşısında sağlam bir performans göstererek çeyrek finale yükselmeyi başardı. Dust2 haritasındaki maçı 16-6, Overpass haritasındaki maçı ise 16-12 kazanan İsveç ekibi eski formuna yakın bir oyun sergiledi diyebiliriz. Cloud9 bu sonuçla bir büyük turnuvaya daha erkenden veda ederken, Fnatic Dreamhack’te yoluna devam etti.

G2 Esports 2-1 Mousesports (B grubu karar maçı)

Günün en çekişmeli serisinde heyecan bir an olsun dinmedi. Özellikle ilk maçta, Mirage haritasında son anlar büyük bir heyecana sahne olurken, geriden gelerek 15-15 eşitliği saylayan G2, uzatmalara giden maçta rakibine şans tanımadı ve ilk maçı dramatik bir şekilde 19-16 kazanmayı başardı. İkinci harita ise İnferno’ydu. Mousesports bu maçı Niko ve Denis önderliğinde 16-12 kazanırken üçüncü maça geçildi. Üçüncü maçta Cache haritasına çok hızlı başlayan ve 9-0 öne geçen G2, rakibinin geri dönmesine hiç izin vermedi ve maçı 16-5 kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Bu sonuçla Mousesports turnuvaya veda etmiş oldu.

Titan 0-2 Ninjas in Pyjamas (C grubu karar maçı)

Günün merakla beklenenen maçı bir önceki seri gibi çekişmeli ve heyecanlı geçti. Son zamanlarda devamlılık sorunu yaşayan ve başarısız olan NiP, güçlü rakibi Titan’ı 2-0 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı. İlk olarak Cache haritasında oynanan serinin ilk maçında 13-6 gibi bir skordan geri dönerek maçı kazanan Nip, ikinci maçta Dust2 haritasında rakibine büyük fark açtı ve maçı 16-1’lik skorla rahat kazandı. Bu sonuçların ardından Titan cephesi Dreamhack’e veda etmiş oldu.

Counter Logic Gaming 0-2 Natus Vincere (D grubu karar maçı)

Günün son serisinde D grubundan çeyrek finale çıkacak ikinci takımı belirlemek için CLG  ve Na’Vi karşı karşıya geldi. İlk maçı Train haritasında zorlanmadan 16-9 kazanarak seriye iyi başlayan taraf, Ukrayna temsilcisi Na’Vi oldu. İkinci maçı Cobblestone haritasında 16-10 kazanmayı başaran CLG, seriyi son maça taşısa da üçüncü ve son maçı inferno da çok rahat bir şekilde 16-8 kazanan Na’Vi seriyi kapattı ve çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Bu sonuçlarla beraber grup maçları tamamlanırken çeyrek final eşleşmeleri de belli olmuş oldu:

  • Team EnVyUs – Fnatic
  • Virtus.Pro – G2
  • NiP – TSM
  • Luminosity – Na’Vi

final

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir