Counter-Strike: Global Offensive CS:GO Haberleri mix

CS:GO televizyonda yayınlanacak

Özellikle bu seneden bahsedecek olursak eSpor dünyasında en hızlı çıkışı yakalayan taraf CS:GO oldu denilebilir ve bu çıkışı sürdürürken yapımcıların gelecek planları da oldukça ilgi çekici.

Seyirci potansiyeli olarak League of Legends ve Dota gibi rakipleriyle sıkı bir yarış içerisinde olan CS:GO, bu iddiasını geçtiğimiz mart ayında düzenlenen ESL One turnuvasında 1 milyon aktif seyirciye ulaşarak kanıtlamış oldu. Böyle bir seyirci potansiyeline ulaşmış olmalarından ötürü daha fazla kitlelere ulaşmak adına yapımcılar farklı alanlara yönelmeye başladılar. Bu doğrultuda gerçekleştirilmesi planlanan en önemli gelişme ise Kuzey Avrupa’da tamamı ile yeni kurulan bir lig ve bu ligin canlı olarak televizyondan yayınlanması.

İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka ülkelerinin birbirleriyle mücadele ettiği dün itibariyle başlayan söz konusu ligin adı King of Nordic ve sponsoru oyun dünyasında ürettiği ekipmanlarla tanınan QPAD. Her hafta King of Nordic’in kazananını belirleyecek olan aşamaya ulaşabilmek için takımlar arasında eleme usulü maçlar oynanacak ve kazanan ekipler birincilik tahtına oturmak için birbirleriyle kıyasıya mücadele edecekler.

Ödül olarak ise kazanan takıma 500 doların yanında çeşitli ödüller verilecek. Toplam ödül havuzunun 6.000 dolar olmasının ise bölgedeki birbirinden seçkin oyuncuları turnuvaya çekeceği düşünülüyor. Ancak QPAD için kısa soluklu ve bölgesel bir turnuva yapmaktan ziyade asıl amaç CS:GO dünyasında bir yer edinmek ve gelecekte daha büyük organizasyonların altına imza atabilmek.

CS:GO’nun televizyonda yayınlanma ihtimali bile takipçilerini ve sevenlerini heyecanlandırmaya yeter bir haber ancak şimdilik King of Nordic’i canlı izlemek isteyenler her hafta Rikard “The Swede” Franzen ve Chris “Yankman” Schetter’in twitch.tv kanalını takip edebilirler. Televizyon yayını konusunda ise Schetter, QPAD’in çeşitli yayıncı kuruluşlarla görüşmeler yaptığını aktarıyor. Verdiği bilgi doğrultusunda söyleyebiliriz ki turnuva için televizyon yolu açılırsa birkaç İskandinav ülkesinde yayınlanması çok muhtemel görünüyor.

Eğer King of Nordic televizyon vizesini alabilirse, şu an canlı yayınlanan birkaç organizasyondan biri olacak. Bu organizasyonlardan birine örnek olarak geçtiğimiz hafta sonu ESPN2’den yayınlanan Heroes of the Dorm verilebilir. eSpor organizasyonların revaçta olduğu bu dönemde birçok oyunun canlı olarak televizyonlardan yayınlanması oyun dünyasında yepyeni bir sayfa açılmasını sağlayabilir.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir