Counter-Strike: Global Offensive CS:GO Haberleri mix

CS:GO’da kapsamlı bir güncelleme yayınlandı

Son zamanlarda CS:GO’nun çoklu oyuncu platformunda meydana gelen bazı oyun içi bugları ve hataları düzeltmek için dün bir güncelleme yayınlandı. Bu düzeltmelerin yanında Mirage, Nuke ve Overpass haritalarına da bazı ufak değişiklikler yapıldı. Bu düzenlemelerle birlikte bazı stratejik değişiklikler yaşanacak gibi görünüyor. 

Bu güncellemenin yayınlanma ihtiyacı ise 2015 yılına girilmesiyle birlikte oyun içerisinde yoğun bir şekilde çökmeler, hatalar ve buglar görülmesinden doğuyor. Güncellemenin içeriğine bakacak olursak ilk olarak el atılan mesele yanıcı bombaların sis bombalarıyla olan etkileşim mesafesinin düzeltilmesi olarak göze çarpıyor. Bilindiği üzere oyun içerisindeki yanıcı bombaları sis bombalarıyla etkisiz hale getirebiliyoruz ama en ufak temasta tüm alevin sönmesi gibi bir durum artık söz konusu olmayacak gibi görünüyor.

Bunun yanında oyunun yeni bir haritayı yüklerken simge durumuna küçültülmesi halinde oyunun çökmesi veya haritanın yüklenmemesi problemi de artık çözülmüş durumda. Artık oynadığımızın haritanın eşya koleksiyonuna ait simge de harita yükleme ekranında görünecek. Oyun bitiminde envanterin üzerinde yerli yersiz beliren yeni eşya ikazının oluşturduğu küçük bir hatanın da icabına bakılmış.

Bazı silahların bilgisayar işlemcisini aşırı zorlaması durumu da ortadan kaldırılırken Chroma kutularından çıkan silahların isimlerinin görünüşlerine ise küçük bir değişiklik yapılmış. Oyunu dışarıdan izleyen kullanıcılar için oyun içi arayüz ve skorbord artık oyuncuların gördüğü gibi olacak.

Tüm bu ufak tefek diyebileceğimiz değişikliklerin yanında bazı popüler haritalara da eklemeler, çıkarmalar ve düzeltmeler yapılmış. İlk olarak Mirage haritasında Teröristlerin doğduğu bölgeden bir destekle haritanın ortasındaki Anti-terörist keskin nişancı pozisyonunu görebilmeleri artık mümkün olmayacak. Teröristlerin bomba sitesi A’ya ulaşmak için kullandıkları evdeki geçiti artık Anti-teröristler daha kolay ve güvenli bir şekilde kontrol edebilecekler. Ek olarak da Anti-terörist tarafındaki “ilginç destek” noktası da kaldırılmış. (Kırmızı kutucukla belirttik.)

Nuke haritasında ilginç bir o kadar da etkili olan bir hata düzeltilmiş. Artık bomba sitesi B’nin tavanına atılacak yanıcı bombalar bomba sitesi A’daki rakiplere zarar veremeyecek. Hem üzücü hem de sevindirici bir haber denilebilir.

Son olarak Overpass haritasında bazı önemli değişiklikler gerçekleştirilmiş. Bomba bölgesi A’ya park tarafından olan giriş tekrar düzenlenmiş. Bomba bölgesi A’yı haritanın ortasından gelecek tehlikelere karşı savunmak için yeni bir kısım eklenmiş. Teröristlerin doğduğu nokta biraz daha ileri alındı ve bomba bölgesi B’de bomba kurma noktası biraz daha yukarı alınmış.

CS:GO severler için sinir bozucu çökmelerden ve hatalardan kurtulmanın vakti gelmiş gibi görünüyor. Bunun yanında artık oyunun seyrini değiştirebilecek harita değişiklikleri de yapılmış. Deneyip göreceğiz.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir