mix

Dota 2 ESL One Frankfurt 2015’in kazananı Team Secret oldu

Birbirinden büyük takımlara ev sahipliği yapan ve bu sene ikincisi düzenlenen Dota 2 ESL One Frankfurt 2015’de büyük finalde Amerikalı Evil Geniuses takımını 3-1’lik bir skorla geride bırakan Team Secret turnuvanın kazananı oldu.

Seeding karşılaşmalarında da başarılı bir performans gösteren Team Secret takımı, önce çeyrek finallerde Fnatic takımını daha sonra da ESL One Frankfurt 2014 şampiyonu Invictus Gaming takımları karşısında mağlubiyet yaşamadan finallere kadar çıktı ve sonucunda turnuvanın kazananı oldu. The International 5’den önceki son büyük turnuvada aldıkları bu galibiyet ile başarılı takım Red Bull Battlegrounds, The Summit 3 ve MarsTV DotA2 League’de aldıkları galibiyetler ile birlikte üst üste dördüncü kez büyük turnuvalarda birinciliği elde emiş oldu. Evil Geniuses ise ESL One turnuvalarında ikinci kez ikinciliğe razı oldu. Final karşılaşmaları özellikle Team Secret açısından önemliydi. Dünya çapında en iyi Dota 2 takımlardan biri olarak görülen Team Secret’ın, The International 5’de karşısında çıkabilecek en dişli rakiplerden biri olabilecek Evil Geniuses’ı bu turnuvada mağlup etmesiyle birlikte takımın TI5’in favorisi haline geldiğini söyleyebiliriz. İki takım arasında gerçekleşen final karşılaşmalarında ise belki de yıl içindeki en heyecanlı oyunları izleme imkanı bulduk. Final karşılaşmalarının özetleri ise şöyle:

1. Oyun

1. oyunda seriye daha baskın bir şekilde başlayan takım, geçirdiği başarılı bir kahraman seçme/yasaklama aşaması sonrasında Evil Geniuses takımı oldu. Bu karşılaşmada özellikle Aui_2000 oynadığı Winter Wyvern ile gösterdiği performans ile göz doldurdu ve takım arkadaşlarını kritik durumların içerisinden çıkarmayı bildi. Team Secret’da Arteezy oynadığı Sven ile güçlü bir hale gelmesine rağmen Amerikalı takım oyunu elden bırakmadı ve destek oyuncularının ve Fear-SumaiL ikilisinin gösterdiği etkili performanslar sonucunda ilk oyunun galibi oldu.

2. Oyun

Serinin ikinci oyununda da oyun tecrübesini konuşturan EG kaptanı Peter “ppd” Dager, Team Secret’ı şaşırtarak ilk başta orta kulvarda SumaiL tarafından oynanacak gibi görülen Leshrac’ı seçmesine rağmen son anda Storm Spirit’i seçerek rakip takımı ters tarafa yatırdı. Storm Spirit’e karşı bir savunma mekanizması bulunmayan Team Secret karşısında ise SumaiL, oyun başlarında başarılı bir performans ortaya koydu ve dördüncü dakikaya girerken 4 rakip kahramanı öldürmeyi başardı.

Rakip takımdaki Storm Spirit’e karşı olarak ise Team Secret çareyi Glimmer Cape almakta buldu. Team Secret’da bulunan Glimmer Cape’ler sayesinde Storm Spirit’in skor denemeleri boşa çıktı. Roshan etrafında gerçekleşen kilit bir takım mücadelesinde galip gelen taraf Team Secret, 32. dakikada oyunu bitirdi.

3. Oyun

İlk iki oyunun aksine serinin bu oyununda iki takımda alışılmışın dışında bir kahraman seçme/yasaklama aşaması geçirdi. EG takımının seçtiği Tinker’a Team Secret Anti-Mage ile karşılık verdi. Yaklaşık 10. dakikaya kadar başa baş giden oyunda dengeler, rahat bir şekilde farm alabilen Arteezy’nin oldukça kısa bir süre içerisinde Battlefury almasıyla değişti. Oyunun kontrolünü eline geçiren Secret, EG üssünde gerçekleşen bir takım mücadelesinde galip geldi ve rakip takımdan gelen buybacklere rağmen oyunu kazanmayı başardı.

4. Oyun

Seride bir beşinci oyun olup olmayacağını belirleyecek bu karşılaşma ise oldukça inişli ve çıkışlı oldu ve oyun içerisinde dengeler birçok defa değişti. Oyuna önde başlayan taraf Secret olmasına rağmen, EG’de Fear oynadığı Anti-Mage ile takımının oyuna tutunmasına yardımcı oldu.

T3 kule önünde gerçekleşen bir takım mücadelesinde galip gelen Team Secret, mücadele sonrasında altın avantajını ele geçirdi. Üslerine baskı uygulayan Team Secret’a bir takım olarak cevap veremeyen EG’nin sonunda GG demekten başka çaresi kalmadı.

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir