League of Legends League of Legends Haberleri mix

Dünya Şampiyonası öncesi Erken Oyun güncellemesi

2016 Dünya Şampiyonası yaklaştıkça tıpkı diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da Riot Games metayı direkt olarak etkileyecek değişiklikleri yavaş yavaş açıklamaya başladı. Yaklaşık 3 yıldır profesyonel League of Legends sahnesinde aktif olarak kullanılan koridor değişikliği, minyonlara ve kulelere getirilen değişiklikler ile ortadan kalkacak gibi gözüküyor.

Metaya girdiğinden beri iyi uygulandığı takdirde takımlara zaferi getiren strateji olan koridor değişikliği, 2016 Dünya Şampiyonası öncesi Riot Games tarafından tabiri caizse zor kullanılarak oyundan kaldırılıyor. Bilindiği üzere koridor değişikliğinin amacı haritayı ikiye bölüp simetrik koridorlardan kule takası yapmak ve alınan pozisyona bağlı olarak avantaj sağlamaktı. Genellikle ilk kuleyi hızlı alan taraf koridor değişikliğinde avantaj elde ediyor, yavaş olan rakibini tehdit edip ikinci kuleye doğru yürüyebiliyordu. Hatta koridor değişikliğini çok çok kötü oynayan takımlar, bu hatalarının bedelini inhibitör kulelerini feda etmekle de ödeyebiliyordu. Koridor değişikliği yapmanın bir diğer amacı da takımın haritanın hangi yarısına hükmettiğine bağlı olarak erken ejder almaktı.

Bu stratejinin ise iki ana elemanı bulunuyor; kuleler ve minyonlar. Bu iki element doğru bir şekilde kontrol edilmediği sürece strateji başarısız oluyor ve takım geriye düşüyor. Örneğin rakibin minyon dalgasını kendi minyonlarınızın menziline getirdiğinizde minyonlarınız rakibe odaklanıyor ve hasar aldığı sürece kuleyi tanklama süresi kısalıyor. Minyon temizleme uğruna kuleye vurmadığınızda da aynı hata ortaya çıkıyor ve takım başarısız oluyor.

Riot Games yaptığı açıklama ile getirecekleri değişikliklerin amacının koridor değişikliğini ortadan kaldırmak olmadığını, bunu daha çok stratejik bir seçenek olarak sunmak istediklerini belirtti. Belirtilen ilk değişiklik ise kulelerin verdiği altın. Artık takımlar yıktığı ilk kuleden “Kule İlk Kanı” altını alacak. Bu altın kulenin menzilinde bulunanlar için 275, global olarak da 25 altın olacak.

Koridor değişikliğine doğrudan etki edecek olan ilk güncelleme ise alt koridor kulesinin zayıflatılması. Bilindiği üzere kulelerin ilk dakikalarda hasar azaltma özelliği bulunuyor. Bu bağlamdaki değişiklikler şu şekilde;

  • Hasar azaltma özelliğinin süresi 7 dakikadan 5 dakikaya indirildi.
  • Hazar azaltma yüzdesi %35’den %50’ye çıkarıldı.
  • Alt koridor kulelerindeki hasar azaltma özelliği kaldırıldı
  • Dış kulelerin canı 3300’den 3500’e yükseltildi.

Direkt etki edecek diğer bir değişiklik ise kuşatma minyonlarına geldi. Kuleyi tanklama konusunda kritik bir rol oynayan bu minyonlara getirilen değişiklikler ise şu şekilde;

  • Her takım bir tane kuşatma minyonuna sahip minyon dalgasına sahip olacak ve bu minyon dalgası sırayla farklı koridorlarda olacak.
  • Alt koridor kuşatma minyonuna 3. minyon dalgasında, orta koridor 4. minyon dalgasında, üst koridor ise 5. minyon dalgasında sahip olacak. Bu düzen sonra tekrarlayacak.
  • 20. dakika sonrasında orta koridor 40. minyon dalgasında kuşatma minyonuna sahip olacakken, alt ve üst koridor 41. minyon dalgasında sahip olacak. Bu düzen yine tekrar edecek.
  • 35. dakika sonrasında ise tüm koridorlar her minyon dalgasında kuşatma minyonuna sahip olacak.

Minyon dalgasına ve kulelere getirilen değişiklikler oyunun mekaniklerini kökten değiştirecek gibi gözüküyor. Kulelerin oyunun başında daha kolay alınıyor olması iyi bir şey olsa da, alt koridor kulesine getirilen değişiklik takımları yeni strateji geliştirmeye zorlayacaktır. Zira koridor değişikliğinde üst koridora geçen takım büyük bir dezavantaj elde ederken alt koridordaki takım büyük bir avantaj elde edecek. Öte yandan kuşatma minyonunun doğma zamanı ve sırası da takımları koridor değişikliği yapmadan önce bir kez daha düşünmeye itecek gibi gözüküyor.

Bununla birlikte metanın normal koridor safhasına geçiş yapacağını farz edersek üst koridor oyuncularının öneminin daha da azaldığını söyleyebiliriz. 5. minyon dalgası ile kuşatma minyonuna sahip olacak olan üst koridor oyuncularını gelen Işınlan nerf’üyle de beraber zor günler bekliyor.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir