mix

The Elder Scrolls Online ücretsiz olabilir

ZeniMax Online Stüdyoları, The Elder Scrolls Online’ın üyelik sisteminde değişikliğe giderek altı aylık üyelik sistemini kaldırdı. Altı aylık üyelik sistemin kaldırılmasıyla oyunculara bir aylık ve üç aylık olmak üzere iki farklı üyelik sistemi sunuldu. Bu değişiklik de akıllara “Acaba oyun ücretsiz mi olacak?” sorusunu getiriyor. Bu değişikliğin hemen ardından, özellikle de Fransa forumlarının yöneticisi, oyuncuların kısa süreli üyelik sistemlerini tercih ettiği için böyle bir değişikliğe gidildiğini belirtmesinin ardından, oyunun ücretsiz olabileceğine dair dedikodular ortaya çıkmaya başladı ama geçmişteki örneklere bakarsak böylesine bir değişikliğin pek hayra alamet olduğu söylenemez. Bunun en iyi örneği de 2013’te Warhammer Online oyunun kapatılmadan hemen önce altı aylık üyelik sistemini kaldırmasıydı ama The Elder Scrolls Online oyunun, Warhammer Online ile aynı kaderi paylaşması uzak bir ihtimal.

Bu değişiklik ücretsiz üyelik sistemine geçileceğinin bir habercisi olarak görülüyor olmasına rağmen bunlar sadece bir tahmin. The Elder Scrolls Online’ın, Star Wars: The Old Republic’in geçirdiği gibi bir dönemden geçtiği düşünülüyor. Star Wars: The Old Republic 2012’de istikrar yakalayamamış olan altı aylık üyelik sistemini kaldırarak başarılı bir şekilde ücretsiz üyelik sistemine geçmişti. Eğer The Elder Scrolls Online ücretsiz sisteme geçerse, Star Wars: The Old Republic’de olduğu gibi başarıyı yakalaması yüksek bir ihtimal.

Şimdilik The Elder Scrolls Online sadece PC’de oynanabiliyor ve 59.99 dolara satılıyor, bunun yanında da 15 dolar aylık ücreti var.

 

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir