mix

Electronic Arts e-Spor sahnesine giriyor

Electronic Arts, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile e-Spor dünyasına girmeyi amaçladıklarını ve yeni bir Competitive Gaming Division açtıklarını duyurdu. 

Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson’ın basın açıklamasındaki cümlelerine göre şirket, EA’nın hali hazırda küçük turnuvalarda oynanılan Madden NFL, FIFA ve Battlefield gibi oyunlarını e-Spor sahnesine sokmak istiyor. Competitive Gaming Division’ın amacı ise bahsedilen EA oyunlarının e-Spor sahnesinde büyümesini sağlamak olacak. Bu hamleyi uzun zamandır planladıklarını da söyleyen Wilson, daha rekabetçi bir atmosfer yaratacaklarını ve gelişen e-Spor sahnesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Şirketin e-Spor sahnesindeki oyunlarının turnuvaları çoğunluk olarak ESL tarafından düzenleniyor.

 

EA gibi büyük bir şirketin e-Spor sahnesine girmesi ise büyük bir anlam ifade ediyor. Amerika’daki büyük şirketlerin, hatta NBA takımı sahiplerinin bile sahneye adım attığı bu günlerde EA’nın da bu yarıştan geri kalmayacağını anlayabiliyoruz. Valve, Riot Games ve Blizzard gibi şirketlerin e-Spor sahnesine büyük yatırımlar yaptığı su götürmez bir gerçek. Dota 2, League of Legends ve CS:GO, şu anda en popüler e-Spor oyunları iken, Blizzard’ın yeni çıkardığı Overwatch’un da rekabetçi bir e-Spor’a dönüşmesi bekleniyor.

EA’nın bu kararının NFL, FIFA ve Battlefield gibi oyunların rekabetçi liglerine nasıl bir etki edecek hep beraber göreceğiz. Bu oyunların MOBA rakiplerine göre şansı çok fazla olmasa da, Competitive Gaming Division e-Spor sahnesinin büyümesine ve daha da dikkat çekmesine neden olacaktır.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir