mix

Electronic Arts’ın E3 2015 karnesi

Geçtiğimiz yıl Dragon Age haricinde sönük geçtiğini söyleyebileceğimiz E3 Electronic Arts lansmanı, 2015 yılında çok sayıda yeni oyun duyurusuyla birlikte bu senenin en iyilerinden biri olarak öne çıktı. Fuarın “en tatlı” oyunu olarak nitelendirilen Unravel ile yeni bir Need for Speed’i görürken ve EA lansmanında Star Wars ile FIFA serisinin yenilikleriyle de heyecanlandık.

Çok da uzatmadan Electronic Arts’ın E3 2015’te karşımıza nelerle çıktığına bir bakalım:

İlk sırada E3 2015’in en tatlı oyunu, Electronic Arts’ın yeni fizik-bulmacası Unravel bulunuyor. Oyunun lansman fragmanı, iplikten yapılmış ana karakterimizin bin bir zorlukla karşılaştığı yol hikayesini anlatıyor. Bu dünya tatlısı oyun için çıkış tarihi bilgisi verilmese de, Unravel’ın PC versiyonu şu an EA’nın Origin mağazasından 20 dolar ile ön siparişe açılmış durumda. Nasıl bir şey ile karşılaşacağımızı merakla bekliyoruz.

Mass Effect serisinin yeni oyunu Andromeda, ilk üç oyunun hikayesinden sonra isminden de anlaşıldığı gibi oldukça uzak bir yerde geçecek. Yeni oyunda bu sefer bir insan olarak oynayacağız, yepyeni Andromeda galaksisini fragmanda gördüğümüz gemiyle keşfetme şansımız olacak ve tabi ki birlikte sayısız maceraya atılacağımız yeni bir ekibimiz de olacak. Şu an için oyunun 2016’da çıkacağı haricinde bir bilgi bulunmuyor.

Büyük kısmımızın çocukluğunda önemli bir yere sahip olan Need for Speed serisinin yeni oyunu, serinin 20. yılını kutlamak amacıyla bambaşka bir deneyim sunmak için geliyor. Kullanıcıların arabalarda daha fazla özelleştirme talebini sonunda değerlendirmeye alan EA, yeni oyunda bu talebi karşılayacak gibi görünüyor. Need for Speed, 3 Kasım’da PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacak.

EA’nın E3 2015 lansmanında ilk kez oyun içi görüntülerini de görme imkanı bulduğumuz Mirror’s Edge: Catalyst, 23 Şubat 2016’da raflardaki yerini alacak. Grafik anlamında ciddi ölçüde geliştirilmiş olmasına rağmen, Catalyst’te Mirror’s Edge’in orijinal dokusunun korunduğunu söyleyebiliriz. Oyunda bu sefer ilk oyundaki olayların öncesinde genç Faith’in neler yaşadığına tanık olacağız.

E3’te gerçekleştirilen lansmanda gösterilen ve efsane isim Pele’nin anlatımıyla izlediğimiz FIFA 16’nın tanıtım videosu tüm katılımcılardan büyük alkış alırken, “Play Beautiful” sloganıyla yola koyulan EA’nın bu güzelliği oyuna yansıttığını göstermiş oldu. Bu sene Türkçe dil desteğiyle görme fırsatı bulacağımız FIFA 16 için ön sipariş açılmış durumda ve oyunun üç farklı sürümü ile farklı fiyatlandırmaları bulunuyor.

Electronic Arts’ın bu seneki en büyük duyurusu olarak nitelendirilen Star Wars Battlefront, iki yılı aşkın bir geliştirme sürecinin ardından 8 ile 40 oyuncuya kadar destek verebilen yeni multiplayer moduyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Tek oyunculu, iki oyunculu ve multiplayer modları ile George Lucas’ın evreninde savaşma imkanı bulacağımız oyun, 17 Kasım’da PC, PlayStation 4 ve Xbox için çıkacak.

Star Wars: The Old Republic ise MMORPG olarak Star Wars evrenini daha da büyük kitlelere ulaştırmayı hedefleyen ve çıktığı günden bu yana oldukça fazla hayran edinen kaliteli bir oyun. Bu seneki E3’te Old Republic için duyurulan Knights of the Fallen Empire paketi ile birlikte, dokuz yeni hikaye ve yepyeni bir dövüş imkanı bulacak olan oyuncular, yeni dünyalar ile yeni dostlukları keşfederken, hikayenin gidişatını etkileyebilecek farklı kararlar da alabilecek. 22 Ekim’de yayınlanacak olan paketle birlikte Old Republic’in yepyeni bir yapıya bürüneceğini söyleyebiliriz.

Electronic Arts’ın E3 karnesinde bahsedeceğimiz son oyun, muhtemelen hepimizin severek oynadığı, oldukça basit ve eğlenceli bir oyun olan Plants vs. Zombies serisinin en yenisi Garden Warfare 2 olacak. Yeni oyunda hem sebze, hem de zombi olabilirken, iki taraf için de üçer tane olmak üzere altı farklı sınıfta oynama imkanı bulacağız. Garden Warfare 2, bahar 2016’da PC, Xbox One ve PlayStation 4 için çıkacak.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir