FIFA

Eredevisie, Hollanda’da FIFA Ligi kuruyor

Tüm dünyada Beşiktaş ile başlayan futbol kulüplerinin espora ilgisi, Hollanda’da kurulacak FIFA Ligi ile yeni bir boyut kazanıyor.

Hali hazırda çok sayıda Avrupalı kulübün ilgisini çeken FIFA, her ne kadar esporun diğer oyunları kadar ilgi görmese de bu şekilde aldığı yatırımlar ile önemli bir yere sahip. Hollanda’nın futbol ligi Eredivisie de bu amaç doğrultusunda şu an itibariyle mevcut ligde yer alan 18 kulübün katılımıyla “E-Divisie” isminde bir lig başlatıyor. İçerisinde Ajax, PSV Eindhoven ve Feyenoord gibi ülkenin üç büyük takımının da yer alacağı lig, EA Sports ve Hollanda’da bir TV prodüksiyon şirketi olan Endemol Shine ortaklığında organize edilecek.

6 Şubat’ta start alacak olan E-Divisie, ülkenin ilk şampiyonunu toplamda 17 hafta sürecek mücadelenin ardından belirleyecek. Tüm takımlar kendi kadroları ve formalarıyla lige katılırken, E-Divisie şampiyonu EA Sports’un yeni başlayacak olan Championship Series liginde oynayacak. O seri de nihayetinde FIFA Interaktif Dünya Kupası’na bilet sağlayacak.

Şu an için Hollanda dışında Fransa’da Orange e-LIGUE 1 isminde nispeten düşük çaplı bir diğer FIFA ligi oynanırken, İspanya kulüpleri de Sanal Futbol Organizasyonu adında bir turnuva serisine önayak olmuştu. Ek olarak Almanya Futbol Federasyonu da 2016 Ekim’de “eSport Bundesliga” ismini tescil ettirmiş ancak ardından herhangi bir hamlede bulunmamıştı. Yine de zaman ilerledikçe başta Avrupa, ardından dünyada daha fazla benzeri ligin oluşacağı tahmin ediliyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir