mix

ESL akademi takımlarını yasakladı

Esporda birden fazla takım sahipliğine yönelik tartışmalar sürerken, sektörün öncülerinden ESL akademi takımlarının asıl takımları ile birlikte etkinliklerinde mücadele etmesini yasakladı.

Sıradaki büyük turnuva olan ESL One Cologne öncesi bir açıklama yapan ESL, her organizasyonun turnuva başına tek bir lisansı olabileceğini, bu durumun elemeleri de kapsadığını duyurdu. ESL One Cologne için ön elemeler geçtiğimiz hafta sonu start alırken, Avrupa elemeleri için League of Legends sahnesinde de tanıdığımız bazı akademi takımları kaydolmuştu. Yeni açıklama ile takımların turnuvaya, doğal olarak da ön elemelere katılması yasaklandı. ESL’in koyduğu yeni kuralı akademi takımları bazında aşmanın tek yolu, organizasyonların elemeler öncesi yazılı bir bildiri ile akademi takımlarının turnuvaya katılma hakkı kazanması halinde takımı etkinlik öncesi satma veya serbest bırakma sözü vermesinden geçiyor.

ESL One Cologne özelinde ise bu takımlar arasında turnuvaya direkt davet alan Fnatic’in akademi takımı ile Gambit Academy ilk olarak öne çıkıyor. Fnatic Academy geçtiğimiz aylarda başarılar yakalamış, DreamHack Leipzig’de ilk altıya kalmış ve birkaç küçük turnuvada da final görmüştü. İki Avrupa devi dışında PENTA Sports da akademi takımını ön elemelerden çekmek durumunda kaldı.

ESL’in yeni kuralı akademi takımlarına karşı oldukça kesin bir yaklaşım sergilerken, aynı şirkete bağlı farklı takımlara yönelik bir hamlede bulunmuyor. ESForce Holdings şirketi ile hem maddi, hem de sahiplik bazında ilişkileri bulunan sahnenin dev takımları Virtus.PRo, Natus Vincere ve SK Gaming yeni kuraldan etkilenmiyor. Bu üç ekibin ESL One Cologne’a direkt davet aldığını da belirtelim.

Yeni kural ESL’in tüm oyunlarda gelecek turnuvalarında da geçerli olacak.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir