mix

ESL One Katowice Şampiyonu Fnatic oldu

ESL One Katowice’in büyük final karşılaşmaları başlarken hem NiP hem de Fnatic harita seçiminde zor anlar yaşadı. Uzun bir seçim sürecinden sonra Ninjas in Pyjamas de_dust2 haritasını seçerken Fnatic hakkını de_cache’den yana kullandı. Karşılaşmanın üçüncü haritası ise rastgele seçilen de_inferno oldu. Final karşılaşmalarının geniş özeti ise haberimizde.

De_Dust 2 haritasında karşılaşmaya Anti Terorist olarak başlayan Fnatic karşısında NiP, A bombalama alanını başarılı bir şekilde ele geçirdi ve bombayı kurdu ve ilk tabanca raundunu alan takım oldu. Buna rağmen kararlı bir şekilde mücadeleye devam eden Fnatic üst üste 6 raund aldı ve NiP’i iyice geride bıraktı. Fnatic’in galip olduğu 8. raunttan sonra temposunu düşürmesi sonucu NiP oyuna tutunma şansını yakaladı ve ilk yarıyı 5 raunt daha alarak bitirdi. İkinci yarı ise bomba gibi bir tabanca raundu ile başladı. Bombayı kuran Fnatic takımında hayatta kalan tek oyuncu olan ve bombayı 3 NiP oyuncusuna karşı korumaya çalışan olofmeister, tech9 ile harikalar yaratmasına rağmen NiP oyuncularının bombayı imha etmesine engel olamadı. Silah alabilecekleri ilk raunda kadar zorlanan Fnatic, silahlarını aldıktan sonra yavaş yavaş ivme kazandı. Fnatic tam 13. raunt galibiyetine ulaştığında tıpkı ilk yarıda olduğu gibi birden temposunu kaybetti. NiP ise Xizt’in göz dolduran performansı ile tekrar geriden geldi ve skoru 14-14 beraberliğe getirdi. Sabırlı bir şekilde oynamaya devam eden Fnatic ilk haritayı 16-14 galip bitiren taraf oldu.

De_cache haritasında oldukça etkili olan Ninjas in Pyjamas bu haritada beklenildiği üzere Terörist tarafında oyuna başladı. GeT_RiGhT’ın etkili oyunu sonucunda NiP ilk 5 raundu da alarak Fnatic ile arasındaki farkı açtı. Son gücüyle oyuna tutunmaya çalışan Fnatic, olofmeister ve JW’nin A bombalama alanındaki agresif oyun tarzı ile ilk yarıyı 8-7 önde bitirdi. İkinci yarı ise ilk karşılaşmaya benzer bir şekilde başladı. Bomba kurulmuşken 2 vs 3 durumunda kalan NiP, bu duruma rağmen bombayı imha etmeyi başardı ve ikinci yarıya avantajlı başladı. Anti Terörist’de oldukça başarılı olan NiP, Fnatic’in toplanmasına zaman tanımadan skoru 8-14’e getirdi. NiP’in etkili savunması karşısında zor anlar yaşayan Fnatic maç sonuna kadar sadece 2 raunt alabildi ve karşılaşma, allu ve GeT_RiGhT’ın skor tabelasına öncülük etmesiyle 16-10 NiP galibiyetiyle sonlandı.

ESL One Katowice’in galibini belirleyecek olan son oyun ise rastgele seçilen de_inferno haritasında oldu. Haritaya Anti Terörist olarak başlayan Fnatic, ilk tabanca raundunu galip bitirerek skoru 1-0’a getirdi. İkinci raundu NiP’in almasıyla iki takım arasında da bir ekonomik üstünlük yarışı başladı. Sonucunda oyunu domine eden Fnatic ilk yarıyı 11-4 gibi ezici bir skorla önde bitirdi. İkinci yarıda da temposunu koruyan Fnatic, hiç raunt kaybetmeden skoru 15-4’e getirdi. Geç de olsa oyuna tutunmayı başaran NiP etkili bir savunma ortaya koydu ve Fnatic’in ilerlemesini etkili bir şekilde durdurdu. NiP savunmasını aşmak için alışılmadık taktikler deneyen Fnatic bir türlü NiP savunmasını aşmayı başaramadı. 15-13’lük bir skoru yakalayan NiP karşısında ise sonunda olofmesiter ve KRiMz, bir oyuncu eksik kaldıkları 2 vs 3 karşılaşmada üstün gelen taraf oldu ve karşılaşma 16-13 Fnatic’in kazanması ile sona erdi. ESL One Katowice galibiyeti ile Fnatic, 2. büyük turnuvasını da kazanmış oldu.

Karşılaşmalar sonucunda ödül havuzunun dağılımı ise şöyle oldu:

Prize pool distribution for top 4:
1. Fnatic – 100.000$
2. Ninjas in Pyjamas – 50.000$
3. Team EnVyUs – 22.000$
4. Virtus.pro – 22.000$

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir